1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ULUSLARARASI TEKNOLOJİ VE İNOVASYON” ÖDÜLÜ
“ULUSLARARASI TEKNOLOJİ VE İNOVASYON” ÖDÜLÜ

“ULUSLARARASI TEKNOLOJİ VE İNOVASYON” ÖDÜLÜ

“ULUSLARARASI TEKNOLOJİ VE İNOVASYON” ÖDÜLÜ

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)  Ar-Ge ekipleri tarafından yaratılan ve güneş enerjisiyle çalışan ileri teknoloji yarış otomobili Güneş Tanrısı NEU-RA25’e, Paris’te toplanan Business Initiatives Directions (BID) Bilim Zirvesi tarafından “Uluslararası Teknoloji ve İnovasyon” ödülü verildi.

YDÜ tarafından yapılan açıklamaya göre, ödül Business Initiatives Directions’ın, Paris’te gerçekleştirdiği Bilim Zirvesi’nde YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel’e takdim edildi.

Bilim Zirvesi’nde bir de konuşma yapan Günsel YDÜ’nün Kuzey Kıbrıs’ta bilim ve teknoloji alanında ürettiği değerlerin Paris’de Bilim Zirvesi’nde takdir görmesinin hem Yakın Doğu Üniversitesi ailesi hem de Kıbrıs Türk İnsanının gururu olduğunu söyledi.

Açıklamada BID’in ödüllerini, uluslararası işbirliğinin arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla, Avrupa Birliği’nin Avrupa Federasyonu Kalite Yönetimi, Japonya Kalite Değerlendirme Kriterleri, ABD Baldridge Programı kriterleri gibi kriterleri dikkate alarak verdiği vurgulandı.

TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.