1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UMAR: “KKTC yalnız değildir”
UMAR: “KKTC yalnız değildir”

UMAR: “KKTC yalnız değildir”

KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, "Uluslararası toplulukların, Rum kesiminin hedeflerini, amacını, görüşme sürecindeki samimi olmayan tutumunu açıkça görmesi gerekmektedir" dedi.

A+A-

KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, "Uluslararası toplulukların, Rum kesiminin hedeflerini, amacını, görüşme sürecindeki samimi olmayan tutumunu açıkça görmesi gerekmektedir" dedi.
     
KKTC'nin 30'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, İstiklal Marşı okundu.
     
Umar, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Türkiye ile büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.
     
Güney Kıbrıs Rum yönetiminin, kalıcı bir çözüm bulunması konusunda iyi niyet göstermediğini ifade eden Umar, "Uluslararası toplulukların, Rum kesiminin hedeflerini, amacını, görüşme sürecindeki samimi olmayan tutumunu açıkça görmesi gerekmektedir" diye konuştu.
     
KKTC halkının 50 yıldır Kıbrıs sorunu ile yaşadığına işaret eden Umar, şunları kaydetti:
     
"Çabalar, adada her iki halkın da huzur içinde yaşayabileceği kapsamlı bir çözüme ulaşılması içindir. Artık kendilerini medeniyetin temsilcisi addeden uluslararası camia, 'Kıbrıs'ta ne yapmalı?' sorusuna farklı bir cevap aramalıdır. KKTC'lilerin insanca yaşama hakkı, Rum tarafının müzakere masasına gelme, masaya oturma konusunda gösterdiği isteksizlik ve masada gösterdiği keyfi tutumuna bırakılmamalıdır.

Görüşmeler sürecinde iyi niyet göstermeyen Rum yönetimine destek sunmanın yersiz olduğunu uluslararası toplumun kabul etmesi gerekmektedir. KKTC yalnız değildir. KKTC'nin yanında 75 milyon soydaşımızın yaşadığı ve projeleriyle çağımıza imza atan Türkiye var.

KKTC olarak tek arzumuz, her iki halkın da siyasi eşitliğine dayalı, iki kesimli bir devletin kurulmasıdır. KKTC olarak, siyasi eşitliğe dayalı olmayan bir uzlaşmaya hiçbir zaman 'Evet' demeyiz."

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.