1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜMİT ERTUĞRUL 2 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ
ÜMİT ERTUĞRUL 2 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

ÜMİT ERTUĞRUL 2 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Ümit Ertuğrul 2 ay hapse mahkum edildi

A+A-

Lefkoşa’da 23 Ağustos 2013 tarihinde Barış Erkmen’in JL585 plakalı arabasına bindikten sonra boğazını kemerle sıkıp 500 TL’sini ve arabasını çalan sanık Ümit Ertuğrul, Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından 2 ay hapse mahkum edildi. Ertuğrul’un cezasının dünden itibaren başladığı açıklandı.

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da Barış Erkmen’in boğazını kemerle sıkarak hem parasını hem arabasını çaldığı iddiası ile cezaevinde 2013 Ağustos ayından buyana hükümsüz tutuklu bulunan sanık Ümit Ertuğrul hakkındaki karar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından açıklandı.

“Soygun ve şiddet tehdidi” davalarından yargılanan sanık Ümit Ertuğrul 2 ay hapse mahkum edilirken cezanın dün itibarı ile başladığı açıklandı.

Kararı okuyan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, Sanık Ertuğrul’un hakkında getirilen tüm davalardan suçlu bulunarak mahkum edildiğini açıkladı. Sanığın hakkında getirilen tüm davaları kabul ettiğini ve adaletin erken tecellisine yardımcı olduğunu belirten Yargıç Ahmetraşit, sanığın ailevi ve kişisel durumu göz önünde bulundurularak lehine değerlendirildiğini açıkladı.

Sanığın Ağustos 2013 tarihinden buyana Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğuna dikkat çeken Yargıç Hale Ahmetraşit, sanık hakkındaki tüm hafifletici ve ağırlaştırıcı unsurları göz önünde bulunduklarını ve sanık aleyhinde getirilen davalardan 2 ay süreyle hapse mahkum edildiğini açıkladı. Ahmetraşit, ayrıca 2 aylık hapislik cezasının dünden itibaren çekilmesi yönünde direktif verdi.

Olay nasıl olmuştu

Sanık Ümit Ertuğrul, 23 Ağustos 2013 tarihinde saat  03.00 sıralarında Lefkoşa Çağlayan Parkı’nda karşılaştıkları Barış Erkmen isimli kişiyle bir süre sohbet ettikten sonra müştekinin JL585 plakalı aracına binerek Organize Sanayi Bölgesi’ne gitmişlerdi.

Sanık Ümit Ertuğrul’un Sanayi Bölgesi’nde bulundukları bir sırada belindeki kemeri çıkararak müşteki Erkmen’in boğazına sarıp sıktıktan sonra zorla cebinde bulunan 500 TL nakit parasını sirkat etmişti.

Sanık Ertuğrul, müşteki Erkmen’i Küçük Kaymaklı bölgesine götürerek söz konusu araçtan attıktan sonra olay yerinden kaçmıştı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.