1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UMUT YOLCULUĞUNUN SONU...
UMUT YOLCULUĞUNUN SONU...

UMUT YOLCULUĞUNUN SONU...

Lefkoşa'daki evinde yakalandı;

A+A-

Savaştan kaçarak ‘Avrupa’ya sığınmak isteyen Suriyelileri, para karşılığında Güney Kıbrıs’a kaçırma faaliyeti yürüten çetenin dün bir elemanı daha ele geçirildi ve tutuklu sayısı 2’ye çıktı.

Sahil Güvenlik ekipleri önceki gün, Dipkarpaz’ın 11.3 deniz mili açığında aralarında bir buçuk aylık bir bebeğin ve doğum sancısı başlayan hamile bir kadının bulunduğu toplam 14 kişiyi tekneyle Kıbrıs’a getiren Habib Ayar’ı yakalamıştı.

Para karşılığında insan ticareti yapan ve Sahil Güvenlik tarafından Dipkarpaz Polisi’ne teslim edilen Habib Ayar gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmıştı.  Habip Ayar’ın verdiği gönüllü ifade sonucu şebekenin diğer elemanlarının peşine düşen polis dün, Mehmet Ali Kızılkaya isimli başka bir şahsı yakalayarak Gazimağusa Mahkemesi’ne çıkardı.

Ayar konuştu düğüm çözüldü

“Yellow Lady” isimli teknede bulunan 14 Suriye uyruklu mülteci olayı ile ilgili aranan 3 şahıstan biri olan Mehmet Ali Kızılkaya polisin yürüttüğü soruşturma neticesinde tutuklanarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemeye yeminli şahadette bulunan Dipkarpaz Polis Karakolunda görevli polis memuru Caner Demir,  geçtiğimiz Pazar günü Dipkarpaz’ın 11.3 deniz mili açığında KKTC’ye yasadışı yollardan 14 Suriyeli mülteci sokmak isterken Habib Ayar isimli bir şahsın tutuklandığını anımsattı.

Habib Ayar’dan elde edilen soruşturmada mültecileri karada bekleyen isim bazında 3 şahıs daha belirlediklerini anlatan Demir, yürüttükleri soruşturma ve yaptıkları araştırmalar neticesinde aranan şahıslardan biri olan Mehmet Ali Kızılkaya’yı Lefkoşa’ daki ikametgahında tespit edip tutukladıklarını söyledi.

Aranan 2 kişi daha var

Zanlının  verdiği gönüllü ifadesinde kendilerine konu benzini biten tekneye benzin götürmek için gittiğini söylediği aktaran Demir, aranan diğer 2 şahsın henüz bulunmadığını ve KKTC çapında aramaların sürdüğünü belirtti.

Ayar’la birlikte mahkemeye çıkacak

Tahkikatın yeni başladığına işaret eden Demir, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı, olay ile ilgili olarak diğer zanlı Habib Ayar’ın Perşembe günü mahkemeye çıkacağını göz önünde bulundurarak,  2 zanlı hakkında yürütülen tahkikatın birleştirilmesi açısından bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

Zanlı Mehmet Ali Kızılkaya’nın da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

 

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.