1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”
“UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

“UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

“UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

A+A-

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ: “UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle dernek ve sivil toplum örgütleri mesajlar yayınladı.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, Rumların, Kıbrıs Türk halkına yaptığı insafsızca barbarlıkları, aradan kaç yıl geçse de unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı.

Ersan, hafta dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, Rumların Akritas Planı uyarınca Enosis uğruna, 21 Aralık 1963 tarihinde Türk halkını imha etmek için giriştikleri toplu saldırıları anımsatarak, 51 yıl önce hayasızca başlatılan Rum saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkının, ecdadına yaraşır bir direnişle mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti.

Kıbrıs Türkü’nün, dökülen onca kan ve verilen onca şehit pahasına bayrağına asla leke düşürmediğini ifade eden Ersan, bu barbarlıkları unutmadıklarını belirterek, bu toprakları canları, kanları ile vatan yapan aziz şehitleri minnetle, rahmetle andı.

SÖNMEZLİLER OCAĞI: “DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR”

Sönmezliler Ocağı da mesajında, 21 Aralık 1963 tarihinde Kıbrıs Türk halkına yönelik saldırıların başladığı günün 51’inci yıldönümünde, geçmişte yaşanan acıları bilerek, devlete sahip çıkmanın tek kurtuluş yolu olduğunu belirtti.

Mücahit Kıbrıs Türk halkının milli mücadele yıllarındaki aynı dayanışmayı her zaman gösterdiği takdirde geleceğin sağlam temeller üzerine kurulacağı kaydedilen açıklama, şöyle devam etti:

“Geçmişe takılmadan, ancak geçmişte yaşananları da unutmadan geleceğe yürürken, her zaman barıştan ve çözümden yana olduğumuzu belirtmek isteriz. Ama üzerinde uzlaşıya varılabilecek bir çözümün bizleri yeniden 1974 öncesi günlere götürmesine asla razı değiliz. Bu tarihi günde şehitlerimizi saygı ve rahmetle anar, hayatta kalan gazilerimize sağlıklı bir yaşam dileriz.”

TBK GAZİLER DERNEĞİ

TBK Gaziler Derneği de mesajında, Rumların 51 yıl önce acımasızca yaptığı kanlı saldırılarda yaşamını yitiren şehitleri rahmet ve saygıyla andı.

Milli Mücadele Haftası’nın Kıbrıs Türk halkının milli değerlerine, eşitlik ve egemenlik haklarına sahip çıkmak, kendi geleceğini kendisinin tayin etmesi için verdiği 11 yıllık mücadele ve bu uğurda canlarını verenlerin minnetle anıldığı hafta olduğuna işaret edilen mesajda, gazilerin KKTC’yi yaşatmaya olan inançlarına vurgu yapıldı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.