1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UNUTULMAYAN KAHRAMAN...
UNUTULMAYAN KAHRAMAN...

UNUTULMAYAN KAHRAMAN...

Çocuğumun acısını onlarla unutuyorum;

A+A-

KAHRAMAN UNUTULMADI

Genel Kurmay Başkanlığı’ndan, Kıbrıs Harekatı'nda şehit olan Piyade Çavuş Maksut Birinci'nin annesi Rahime Birinci’ye duygulandıran davet;

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümünde Ankara'da düzenlenecek etkinliğe, Batman'ın Gercüş ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Sevkan Yavuz'un Samsun'da yaşayan annesi Sabiha Yavuz ve babası Kemal Yavuz ile Kıbrıs Harekatı'nda şehit olan Piyade Çavuş Maksut Birinci'nin annesi Rahime Birinci'yi de davet etti.

Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel adına, etkinlik davetiyesini şehit ailelerine takdim etti.

İlk olarak şehit polis memuru Sevkan Yavuz'un annesi ve babasını ziyaret eden Tuğgeneral Ekinci, burada şehidin ailesi ile bir süre sohbet etti.

"Bizim için polis, asker fark etmez" diyen Ekinci, "Bütün bu görevliler, bu memleketin müdafaası için, namusunu korumak için şehit oluyorlar. Çoğu zaman polislerle askerler omuz omuza çarpışıyoruz. Çarpışırken şehit olanlarımız, gazi olanlarımız var. Onun için polislerimizi de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir mensubu gibi görüyoruz. Onlar da bizi aynı görüyorlar. Gerçekten çok kahraman polislerimiz var" ifadelerinde bulundu.

Orgeneral Özel imzalı davetiye

Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel'in, 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle düzenlenecek etkinliklere katılmaları için kendilerine bir davetiye gönderdiğini belirten Ekinci, Samsun'da 300'e yakın şehit ailesi olduğunu, seçilen ailelerin diğer şehit ailelerini temsil edeceğini söyledi.

Ekinci daha sonra şehit ailesine gönderilen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel imzalı davetiye metnini okudu.

Davetin kendilerini oldukça mutlu ettiğini vurgulayan 68 yaşındaki baba Kemal Yavuz, "Şehit ailesi olarak Genelkurmay Başkanlığımızın bu davetini memnuniyetle karşıladık. Hepiniz buraya kadar geldiniz çok teşekkür ederiz. Allah'tan herhangi bir şey olmazsa inşallah katılacağız" dedi.

64 yaşındaki anne Sabiha Yavuz ise "Çok duygulandık. Evladımızı kaybettik, kolay değil ama ne yapalım elimizden bir şey gelmez" diye konuştu.

"Tüm şehit aileleri bize emanet"

Şehit annesinin duygulu anlar yaşaması üzerine Tuğgeneral Ekinci, "Şehitlerimiz bize vatanı emanet ederken aynı zamanda sizleri de emanet ettiler. Sizler tüm şehit ailelerinin olduğu gibi bize emanetsiniz" dedi.

Şehit annesinin duygulandıran hatırası

Ardından Kıbrıs Harekatı'nda şehit düşen Maksut Birinci'nin ailesini ziyaret eden Ekinci, şehidin 84 yaşındaki annesi Rahime Birinci ve kardeşi Tuğrul Birinci ile sohbet etti. 

Kendisini ziyaret edenlere anılarını anlatan anne Birinci, Büyük Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öldüğü gün yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Şehit annesini dinleyen Tuğgeneral Ekinci, "Şehitler bize bu memleketi emanet etti ama seni de bize emanet etti. En çok sizin yanınızda rahat ediyoruz. En çok huzurlu, mutlu olduğumuz yer sizin yanlarınız" diyerek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel imzalı davetiyeyi okudu ve şehidin kardeşi Tuğrul Birinci'ye davetiyeyi takdim etti.

"Çocuğumun acısını onlarla unutuyorum"

Davetiyenin okunmasının ardından duygu dolu anlar yaşayan anne Birinci, "Çok mutlu oldum. Askeriye benimle olmadıktan sonra, ben bir kıyıda unutulmuş bir yaşlı olarak görünürüm ama askeriyeden bir çocuk, bir kişi bile gelse 'nasılsın teyze' dese çok mutlu olurum. Ben çocuğumun acısını onlarla unutuyorum" dedi.

Kardeş Birinci ise 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde şehit ailelerini Ankara'da en iyi şekilde temsil edecek olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.