1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜRETİCİNİN SONU OLUR
ÜRETİCİNİN SONU OLUR

ÜRETİCİNİN SONU OLUR

Narenciye sektörünün yıllardır çözüm bekleyen sorunları bulunduğunu belirten Ali Ağaoğlu, Cypruvex’in özelleştirilmesine karşı olduklarını ifade etti:

A+A-

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Başkanı Ali Alioğlu Ada TV’de yayınlanan Hafta Sonu Ajansı’nda Mert Özdeş’in sorularını yanıtladı. Sektörün yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını anlatan Alioğlu, yeni hükümetten beklentilerini dile getirdi. 
Geçici hükümetten sorunların çözümüne ilişkin farklı bir yaklaşım beklediklerini ifade eden Alioğlu bu konuda beklentilerin karşılanmadığını söyledi. 

“CYPRUFEX ÖZELLEŞTİRİLMESİN” 
Cyprufex’te gerçekleştirilen denetimlerin amacının ne olduğunu soran Alioğlu, üreticinin mağduriyetine dikkat çekti. Cyprufex’in özelleştirilmesine karşı olduklarını söyleyen Alioğlu, bu kurumun özelleştirilmesinin üreticinin sonu anlamına geldiğini ileri sürdü. 

‘TARIMDA DEVLET POLİTİKASI ŞART’ 
Tarımda bugüne kadar bir devlet politikasının olmadığını söyleyen Alioğlu, milletvekili adaylarından bu konuda beklenen bir projenin yapılmadığını ifade etti. 
Eski tarım bakanlarının sürekli olarak yaptığı icraatları anlattıklarını belirten Alioğlu, yeni döneme ilişkin somut söylemler duymak istediklerini söyledi. 

“SUYUN MALİYETİ NE OLACAK” 
Suyun çok önemli bir girdi maliyeti olduğunu söyleyen Alioğlu, Türkiye’den gelecek suyun üreticiye maliyetinin ne kadar olacağının hiç kimse tarafından bilinmediğini ifade etti. Su fiyatlarının bölgelere göre farklılık gösterdiğini söyleyen Alioğlu, bu durumun bir mağduriyet oluşturduğunu bunu ortadan kaldırmak adına Bölge Sular Komitesi’nin harekete geçmesini istedi.

“GÜZELYURT’TAN DİĞER BÖLGELERE SU DAĞITIMI YAPILIYOR” 
Güzelyurt bölgesi su havzalarından diğer bölgelere yılda 25 milyon metreküp su dağıtımı yapıldığını belirten Alioğlu, bu nedenle bölgenin suyunun azaldığını ve tuzlandığını, bu durumdan bölge üreticisinin mağdur olduğunu dile getirdi. 

“İHRACATTA BÜROKRATİK ENGELLER VAR” 
Narenciyenin ihracatına yönelik Mersin Kapısında yaşanan sıkıntıların devlet eliyle çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyen Alioğlu, ambargolarla boğuşan üreticinin önündeki bürokratik engellerin bir an önce kaldırılması gerektiğini kaydetti.. 

(starkıbrıs)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.