1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜSLERLE İLGİLİ ANLAŞMA HEYECANLANDIRDI
ÜSLERLE İLGİLİ ANLAŞMA HEYECANLANDIRDI

ÜSLERLE İLGİLİ ANLAŞMA HEYECANLANDIRDI

heyecanlandılar çünkü

A+A-

“BÖLGEDE KİLİSE’NİN 100 DÖNÜMDEN FAZLA ARAZİSİ VAR... BUNLARIN İNKİŞAFINA RUSLAR VE İSRAİLLİLER İLGİ GÖSTERİYOR...”

“KİLİSE MALLARI İÇİN İLK PROJE YARDIMA MUHTAÇ ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK BİR POLİKLİNİK... OTELLER, VİLLALAR VE DİĞER TURİSTİK

Rum yönetiminin İngiltere hükümeti ile yaptığı, İngiliz üsler bölgesinde bulunan malların statüsüyle ilgili anlaşmanın, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’u heyecanlandırdığı çünkü Kilise’nin, bahse konu bölgede kıyı şeridinde 100 dönümden fazla arazisi bulunduğu haber verildi.

Politis “Başkan Anastasiadis’e Başpiskopos İlahileri... Anlaşmayı Kutsadı” başlıklı haberinde II. Hrisostomos’un, Kilise’nin üsler bölgesindeki arazisini Rusların işbirliğinde inkişaf ettirmeyi planladığını, buradaki Kilise mallarına İsraillilerin de ilgi gösterdiğini söylediğini yazdı.

Habere göre Rum Ortodoks Kilisesi bahse konu yerdeki mallarını yardıma muhtaç çocuklar için poliklinik, oteller ve villalar işletmek maksadıyla kullanmayı planlıyor. İngiltere ile varılan anlaşmayı çok olumlu bulan II. Hrisostomos “kurtarılan mallar şimdi İngiliz üslerinin değil Kıbrıs’ın yönetiminde olacak” vurgusunu yaptı.

II. Hrisostomos dünkü açıklamasında projelerini şu sözlerle açıkladı:

“Üsler konusunda iyi bir anlaşma yapıldı.  İlk menfaat sağlayacak olanlar mal sahipleri ve bu mallardan harç alacak Kıbrıs Cumhuriyeti olacak. Başpiskoposluğun bölgede bin dönümden fazla arazisi var. Bir kısmı da kıyı şeridindedir. Halen kıyı şeridindeki bir arsaya, yardıma muhtaç çocuklar için bir poliklinik kurulması için ilk görüşmeler yapılıyor. Rus ve İsrail şirketlerinden bu projeye ilgi gösterildi. Doğu Akdeniz için oldukça büyük bir poliklinik inşası için çok yakında anlaşmaya varacağımızı umuyorum.  Kilise malları otel, villa ve diğer turistik tesisler kurulması için de değerlendirilebilir.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.