1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''ÜST DÜZEY KABUS''
''ÜST DÜZEY KABUS''

''ÜST DÜZEY KABUS''

devlet yapılarında görevli üst düzey bir devlet yetkilisi aleyhinde, çok ciddi bir soruşturma yapmakta oldukları haber verildi.

A+A-

LAKKOTRİPİS: “DOĞAL GAZ YATAKLARI İÇİN DALGIÇLARA İHTİYAÇ OLMAYACAK”

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI RUM BASININDA

Rum Yönetimi güvenlik birimlerinin, hidrokarbon konularının idaresi ve bunlara ilişkin karar alınmasıyla ilgili devlet yapılarında görevli üst düzey bir devlet yetkilisi aleyhinde, çok ciddi bir soruşturma yapmakta oldukları haber verildi.

“Üst Düzey Kabus” başlığıyla manşete çıkardığı haberinde, konuya ilişkin yapılmakta olan oldukça gizli araştırmanın aylar öncesinde başladığını yazan Fileleftheros, elindeki bilgilere dayanarak, bahse konu devlet yetkilisinin hükümetin arkasından iş çevirdiğine dair şüphelerin, biz dizi delil, belge, yazışma ve başka unsurlarla teyit edildiğini ve ispatlandığını kaydetti.

Bu unsurlara dayanarak, bahse konu üst düzey devlet yetkilisinin, hidrokarbon konularıyla ilgili çok gizli bilgi ve belgeleri merkezi yurt dışında bulunan bir işadamları grubuna sızdırdığını kaydeden gazete, bu yetkilinin, Vasiliko’da inşa edilmesi planlanan sıvılaştırma terminaliyle ilgili “stratejik yatırımcı” görüşünün ileriye götürülmesi için işadamlarıyla işbirliğinde bulunduğunu izah etti.

İçlerinden bazıları Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e tahsis edilecek olan gizli belgelerin, Nisan-Temmuz dönemlerinde bu işadamlarının elinde bulunduğunu ifade eden gazete, bahse konu devlet yetkilisinin bu işadamları grubuna yönelik belgelerinin, işadamlarının planlarına açıkça desteğini belirtmekte olduğunu kaydetti.

Gazete, devlet birimlerinin araştırmalarının sonuçlarının, yapılması gereken icraatlara ilişkin kararlar alınması amacıyla, önümüzdeki günlerde yetkili birimlere sunulacağını da ekledi.

LAKKOTRİPİS: “DOĞAL GAZ YATAKLARI İÇİN DALGIÇLARA İHTİYAÇ OLMAYACAK”

Gazete başka bir haberinde ise Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, doğal gaz yataklarıyla ilgili su altı çalışmalarında dalgıçların kullanılmasının gerekmeyeceğini ve su altındaki çalışmaları özel robotların yapmakta olduğunu söylediğini iletti.

Habere göre, Rum milletvekillerinden Yorgos Perdikis’in ilgili sorusuna yanıt veren Lakkotripis, Noble Energy şirketiyle temasa geçtiklerini ve şirketin kendilerine, gerçekleştirilen su altı çalışmalarında dalgıçlara ihtiyaç olmadığını ve ortaya çıkabilecek bazı deniz altı çalışmalarına ilişkin olarak ise, bunların R.O.V isimli ileri teknoloji makinelerin kullanımıyla yapılmakta olduğu bilgisini verdiğini sözlerine ekledi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI RUM GAZETELERİNDE

KKTC Dışişleri Bakanlığının, dün basında yer alan petrol ve doğal gaz konulu açıklaması ise Rum gazetelerinde şu başlıklarla yer aldı:

Fileleftheros: “Doğal Kaynaklarda Eşit Haklar… Sahte Devlet Bundan Dolayı Barbaros’un Faaliyetlerinin Haklı Olduğunu Söylüyor”

Haravgi: “Sahte Devlet MEB Konusunda Tahrik Ediyor”

Politis: “Kıbrıs Türk Dışişleri Bakanlığından Doğal Gaz Açıklaması: Eşit Haklar”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.