1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Üstel: İnanıyorum ki; soruşturma en kısa zamanda tamamlanacak
Üstel: İnanıyorum ki; soruşturma en kısa zamanda tamamlanacak

Üstel: İnanıyorum ki; soruşturma en kısa zamanda tamamlanacak

Üstel: İnanıyorum ki; soruşturma en kısa zamanda tamamlanacak

A+A-

Başbakan Ünal Üstel, İsias Otel ile ilgili başlatılan ceza soruşturması hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Üstel, “İnanıyorum ki; soruşturma en kısa zamanda tamamlanacak” dedi.

Başbakan Ünal Üstel’in açıklamasının tamamı şu şekilde;

“Yaşanan deprem felaketi sonrasında, hükümet olarak almış olduğumuz bir kararla deprem felaketinde İsias Otel’de yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızla ilgili soruşturma açılmasını talep etmiştik. 

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Sayın Metin Feyzioğlu, hükümetimize bugün yapmış olduğu bilgilendirme ile almış olduğumuz kararla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını ve Adıyaman Başsavcılığı’nın konuya ilişkin bir ceza soruşturması başlatarak bugün İsias Otel’den bilirkişiler aracılığıyla gerekli numunelerin alındığını bize iletmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti makamlarına hiç zaman kaybetmeden atmış oldukları bu adımdan dolayı şahsım, hükümetim ve halkım adına teşekkür ediyorum.

İnanıyorum ki; soruşturma en kısa zamanda tamamlanacak ve gerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerekse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının canlarını yitirmesine sebep olan tüm sorumlular hakettikleri cezaları alacaklardır.

Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle konuya ilişkin tüm gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.”

BRT

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.