1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYARI: “DİMİTRİADİS’E DOKUNMA”
UYARI: “DİMİTRİADİS’E DOKUNMA”

UYARI: “DİMİTRİADİS’E DOKUNMA”

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Dragi’nin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, Rum Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis’e

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Dragi’nin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, Rum Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis’e “dokunmaması” uyarısında bulunduğu bildirildi.

Simerini gazetesinin “Başkan’a Yeni Sert Mesaj... Dragi Uyardı – Başkan’a Dokunmayın” başlıklı haberine göre Dragi, Anastasiadis’in, Dimitriadis’i Merkez Başkanlığı görevinden atma niyetiyle ilgili olarak, sert bir mesaj gönderdiğini yazdı.

Habere göre Dragi, Dimitriadis’e baskı yapılmasına yönelik her türlü çabayı kınadığını belirtirken, Rum Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tehdit edecek her eylemi olumsuz yorumlayacaklarını ifade etti.

Gazete, benzer bir uyarının, Avrupa Komisyonu’nun Mali İşler Komiseri Olli Rehn tarafından yapıldığını da anımsattı.

Habere göre, Dragi’nin bu çıkışına yanıt veren Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis de, Hükümet’in faaliyetlerinin “Kıbrıs Cumhuriyeti” Anayasası ile AB Normlarına uygun olduğunu söyledi.

Gazete, bir diğer haberinde de, otellerde çalışan Rum sayısının artış gösterdiğini yazdı. Haberde, turizm sektöründeki yerli çalışan oranının yüzde 50’yi aştığı belirtildi.

PIMCO BAŞKANI YUNANİSTAN VE GÜNEY KIBRIS İÇİN TRAŞ ÖNERDİ

Öte yandan Politis gazetesi de, PIMCO Başkanı M. El-Erian’ın, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın borçlarının traşlanması önerisinde bulunduğunu haber verdi.

Gazete, El-Erian’ın, Avrupa’dan 12 ay içerisinde, bu ülkelerin Euro’dan çıkıp çıkmayacağı sorusunu yanıtlamalarını istediğini yazdı.

MEMORANDUMUN YENİ YILDA ÖNGÖRDÜĞÜ MADDELER

Fileleftheros gazetesi de, Troyka’nın Güney Kıbrıs için uyguladığı memorandumun yeni yılda öngördüğü koşulları aktardı.

Buna göre Güney Kıbrıs’ı 2014 yılında, maaşlarda yüzde 2,5 ile yüzde 3,5 arasında değişen azalma; akaryakıtta, Katma Değer Vergisi’nde ve öğrenci pasosu fiyatlarına da yüzde 0,5, yüzde 1 ve yüzde 2’lik oranlarda artış bekliyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.