1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYARI LEVHASI NEREDE?
UYARI LEVHASI NEREDE?

UYARI LEVHASI NEREDE?

Vatandaşlar, “Hız Tespit Kamerası” bulunan anayolda bilgilendirici levhanın olmaması nedeniyle tepkili.

A+A-

Bostancı Güzelyurt anayolunda çalışma nedeniyle atıl vaziyet duran “Hız Tespit Kamera Levhası”, Bostancı Sınır Kapısı’ndan geçen turistlere ve bölgeye gelen misafirlere zor anlar yaşatıyor.

Bölgenin 50 km hız sınırı bulunan yerleşim yeri olduğu bilgilendiren “Hız Tespit Kamera Levhası”nın dört gündür atıl vaziyet olması nedeniyle tepkilerini dile getiren vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Bilgilendirici uyarı levhası, olması gereken yerde yok. İdari makamlar hizmet sundukları insanları uyarma ve bilgilendirme görevini yerine getirmeli. Şimdi ne olacak? Hız limitini aşan sürücülere ceza mı gelecek? Bunun hesabını kim verecek? Kameranın çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz.”

Hız tespit kamera levhasını görmeyen sürücülerin, kameranın varlığında habersiz bir şekilde seyrettiklerini kaydeden vatandaşlar, idari makamların kamu yararına olan yerleşim yeri hız limiti belirleme ve buna dair denetim yapma yetkisini kullanmadan önce, uyarı levhaları kullanarak bilgilendirme ve uyarma yükümlülüğünü yerine getirmesi gerektiğini dile getirdiler.

Bostancı Güzelyurt anayolunda çalışma nedeniyle bilgilendirici levhaların gelişigüzel yerinden sökülüp, atıl vaziyette bırakılamayacağını ifade eden vatandaşlar, bir an önce önlem alınmasını istedi, yetkilileri göreve çağırdılar.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.