1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYGULAMADAN BİR HAFTA SONRA
UYGULAMADAN BİR HAFTA SONRA

UYGULAMADAN BİR HAFTA SONRA

Beş yıl kadar önce Cemal Bulutoğulları'nın Belediye Başkanlığı döneminde

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP),  Lefkoşa Asmaaltı yayalaştırma  projesinin beş yıl kadar önce Cemal Bulutoğulları'nın Belediye Başkanlığı döneminde projelendirilen ancak uygulamadan bir hafta sonra sonlandırılan başarısız bir proje olduğunu  savundu.

KSP’den Zehra Cengiz tarafından yapılan açıklamada, aynı projenin revize edilmeden bu kez yeni başkan Kadri Fellahoğlu tarafından uygulamaya konduğu kaydedildi ve halkın görüşleri sorulmadan, esnaf ciddiye alınmadan hayata geçirildiği iddia edildi.

Bu uygulamanın esnafın çalışma hayatını, kazancını, psikolojisini darmadağın ettiğini savunan Cengiz, halkın elini eteğini sur içinden çekmeye başladığını kaydetti.

Cengiz, “Sur içi Lefkoşa hırsızların, küçük çocuk çetelerinin ve onları kullanan dolandırıcıların  uğrak yeri oldu. Kontrolsüz bir sur içinde uyuşturucudan fuhuşa, hırsızlıktan dolandırıcılığa her tür yolsuzlukla karşı karşıya kalmanız mümkün” ifadelerini kullandı.

Cengiz, projenin sürdürülebilirliği için otopark probleminin çözülmesi, tuvalet sayısının artırılması, gece sokak aydınlatmasının artırılması, kaldırımların genişletilmesi, sokaklara bankların yerleştirilmesi ve çiçeklendirilmesi, yönlendirme levhalarının fazlalaştırılması ve farklı dillerde netleştirilmesi, çift sarı çizgilerin ihlallerinin önlenmesi, merkezi bir yere polis kontrol noktası yerleştirilmesi, çocuklara yönelik oyun parklarının sağlanması ve engelsiz bir sur içi için altyapının yeniden düzenlenmesi gerektiğini de ifade etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.