1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCU ALIŞVERİŞİ YARIM KALDI
UYUŞTURUCU ALIŞVERİŞİ YARIM KALDI

UYUŞTURUCU ALIŞVERİŞİ YARIM KALDI

Uyuşturucu alışverişi yarım kaldı

A+A-

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde (NKÖ) görevli polis ekipleri bir ihbar üzerine Tuzla- Mutluyaka köyleri arasında düzenlediği operasyonda yaklaşık 600 gram tutarında sentetik cannabionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdi.

Polis ekipleri yaptığı pusu görevi sonucunda ayrıca, söz konusu maddeyi almaya geldikleri öne sürülen 28 yaşındaki İsmail Kaya ve 35 yaşındaki Mustafa Makal’ı tutukladı.
Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarılan her iki zanlı aleyhine de 3’er günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hasan Dağlı huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy’u tanık olarak dinletti.

Tanık polis, 30 Temmuz 2014 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne gelen bir bilgi de Tuzla- Mutluyaka köyleri arasında uyuşturucu madde alışverişi olacağını öğrendiklerini söyledi.

Söz konusu bölgede pusu görevine başladıklarını anlatan polis memuru, gece saat 23.15’te zanlı 1 İsmail Kaya ve zanlı 2 Mustafa Makal’ın konu bölgeye bir ticari araçla birlikte geldiklerini kaydetti.

Tanık polis Hüseyin Özdesoy, zanlı 1 İsmail Kaya’nın ticari araçtan inerek toprak yol kenarında bulunan taşın altındaki yaklaşık 600 gram ağırlığındaki sentetik cannabionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi aldığını bildirdi.

Zanlıların suçüstü yakalandıklarını ifade eden Hüseyin Özdesoy, zanlı 1 İsmail Kaya’nın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, zanlı 2 Mustafa Makal’ın ise ifade vermediğini açıkladı.

Soruşturmalarının yeni başladığını ve alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çeken Özdesoy, emarelerin analizlerinin yapılabilmesi için Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderileceklerini de söyledi.

Polis memuru, mahkemeden soruşturmanın selameti açısından zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Hasan Dağlı zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.