1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCUDAN ÖLEN ANIL'IN...
UYUŞTURUCUDAN ÖLEN ANIL'IN...

UYUŞTURUCUDAN ÖLEN ANIL'IN...

Uyuşturucu maddeden ölen Anıl'ın...

A+A-

Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’a uyuşturucu madde verdiği gerekçesiyle tutuklanan ev sahibi zanlı Ersan Tarım aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlanmaması nedeniyle zanlı ek tutukluluk talebiyle dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Evrim Kamalı

Alayköy’de misafir olduğu evde rahatsızlanarak yaşamını yitiren 20 yaşındaki Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’a uyuşturucu madde verdiği gerekçesiyle tutuklanan ev sahibi zanlı Ersan Tarım aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlanmaması nedeniyle zanlı ek tutukluluk talebiyle dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak şahadet veren Polis Çavuşu Tural Güneralp bulguları aktardı. Güneralp, zanlının kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının ikametgâhında misafir olarak bulunan Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın rahatsızlanarak yaşamını yitirdiğini, olay yerinden aldıkları çevre şahadetinde zanlı ile müteveffanın uyuşturucu kullandıklarına dair şüphe olduğunu söyledi. 

Sekiz gün tutuklu kalacak

Polis ayrıca evde yapılan aramada üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan bazı emarelerin alındığını ve analiz için laboratuara gönderildiğini söyledi. Polis ayrıca müteveffanın otopsisinin yapıldığını, alınan kan ve doku örneklerinin henüz tahlil sonuçlarının çıkmadığını, ayrıca bölgeden alınan kamera kayıtlarının inceleneceğini, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirtti. Polis soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve zanlı aleyhine ölüme sebebiyet verme suçundan da bir soruşturma başlatıldığını belirterek, 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

“Kimseye uyuşturucu vermedim”

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Ersan Tarım, bahsedilen uyuşturucu alma ve verme suçlarının yanlış olduğunu kimseye uyuşturucu vermediğini ve almadığını söyledi. Zanlı Tarım ayrıca kendisinden ifade alındığını, ancak yazılan ifadesinde 2 kişinin ismini verdiğini, ancak onların isminin yazılmadığını da söyledi.

Yargıç Meltem Dündar, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek meselenin çok ciddi olduğunu belirtti ve soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının soruşturma maksatlı 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.