1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCUYLA SAVAŞACAK
UYUŞTURUCUYLA SAVAŞACAK

UYUŞTURUCUYLA SAVAŞACAK

DP-UG Gazimağusa Milletvekili Op. Dr. Hakan Dinçyürek, mecliste uyuşturucu ve gençlik sorunlarının ortadan kaldırılması için çalışacağını söyledi

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa Milletvekili Op. Dr. Hakan Dinçyürek, toplumun büyük çoğunluğunda derin üzüntüye sebep olan uyuşturucu ve diğer gençlik sorunlarının ortadan kalkması için çalışmalarda bulunacağını söyledi.
Dinçyürek, özelde Mağusa’da genelde ise ülke çapındaki en büyük problemlerin başında, ilaç bağımlılığı ve kötü alışkanlıklar geldiğini söyledi. Dinçyürek, bu konuların tüm kesimlerin sağlayacağı konsensüsle ele alınması gerektiğini belirtti.
Tek bir kesimin mücadelesiyle ne uyuşturucu ne de diğer gençlik sorunlarının ortadan kaldırılacağını ifade eden Dinçyürek, toplumun neredeyse tamamını derinden üzen bu konunun üstesinden gelinebilmesi için, mecliste iktidar ve muhalefetiyle tam bir uyum içerisinde çalışılarak gerekli imkânların seferber edilmesine katkı koyacağını vurguladı.
Nüfusa oranla trafik kazalarında yaralanma ve hayat kaybetme oranının çok yüksek olduğunu ifade eden Dr. Hakan Dinçyürek, “Devlet olarak yol güvenliği ve sürüş emniyeti konularında tedbir alıp çözüm üretmek konusunda mecliste çaba sarf edeceğim” dedi.
Dinçyürek, 1963 yılında başladığı yaşamına birçok başarıyı sığdırma özelliği taşıyor.
Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olan Hakan Dinçyürek’in sayısız başarıları arasında Kuzey Kıbrıs Spor Hekimler Derneği kurucu başkanlığı ve Türkiye’de 2011 ve 2013 yıllarında iki kez olmak üzere bilimsel başarı ödülü de bulunuyor.
28 Temmuz erken genel seçimlerinde halk tarafından milletvekilliği görevine layık görülen Op. Dr. Hakan Dinçyürek, 20 yılı aşkın bir süreden bu yana hekimlik mesleği yaptığını söyledi.

“Meclis’te çatışma değil, uzlaşı kültürü”
Dr. Hakan Dinçyürek, hastalarını muayene ettiği sırada yaptığı sohbetlerde ve toplum içindeki görüşmelerinde toplumun geniş bir ümitsizlik ve problem zincirleri içerisinde olduğunu fark ettiğini kaydetti.
Kendisinin toplumunu seven aydın bir hekim olarak toplumun daha geniş kesimlerine daha kapsamlı hizmet götürmesinin mümkün olamayacağını anlatan Dinçyürek, bu nedenle de sadece sağlıkta ve Mağusa bölgesine hizmet değil, tüm KKTC halkına ve genel sorunlara hizmet etmek için aday olduğunu bildirdi.
Dinçyürek, mecliste son iki yılda oluşan kaotik ortamın toplumun bütün çarklarının durmasına neden olduğunu ifade ederek devletin çalışamaz, inisiyatif alamaz ve çözüm üretmez durumda olduğunu dile getirdi.
Toplum bireylerinin, iş adamlarının, üreticilerin, çiftçilerin, hayvan üreticilerinin ve hatta hiçbir kesimin daha fazla direnecek güçleri kalmadığını belirten Dinçyürek, “Mecliste çatışma değil, uzlaşı kültürünü yaratmak adına fikirlerin, yasaların kimden geldiğinden çok ne içerdiği topluma nasıl hizmet edileceği dikkate alınarak katkı koymak adına mecliste olacağım” dedi.

“Yaslarda arpa boyu yol alınmadı”
Dr. Hakan Dinçyürek, siyasetin önünü açacak yasaların yıllardır meclisin gündeminde olduğunu, ancak yıllardır bir arpa boyu yol kat edilemediğini söyledi.
Bunun yanında ülkede ekonomik anlamda büyük sıkıntılar olduğunu söyleyen Dinçyürek, mazbata sorununun sadece buzdağının görünen kısmı olduğunu, ülkede her hanede bu sorunun yer aldığını kaydetti.

“Çarkı çevirmek görevimiz”
Dinçyürek, kamu görevlilerinin yıllardır sabit maaş almalarına rağmen giderlerde çok ciddi artışlar yaşanması nedeniyle alım güçlerinin çok azaldığını dile getirdi.
Ekonominin çarkının tüm noktalarda durduğuna dikkat çeken Dinçyürek, “Bu çarkı çevirmek bizim görevimizdir. Bunu doğru karar, doğru teşvik ve güven artımının sağlanması ile hayata geçirebiliriz” şeklinde konuştu.
Kamu vicdanının hakkaniyet noktasında tatmin edilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Hakan Dinçyürek, kamu vicdanının şeffaf, hesap verebilen, sorgulayan ve sorgulatan bir yönetimle mümkün olabileceğini belirtti.

“Kente katkılar artacak”
Dinçyürek, görev süresi boyunca ifade özgürlüğünün sıkıntı oluşturmadığı ve çevre kirliliğinin sorgulanışının takipçisi olacağını bildirdi.
İvedilikle ülkemizdeki tüm sağlık kurumlarının teknik donamım ve insan kaynakları bakımından güçlendirilmesi gerektiğini belirten Dr. Hakan Dinçyürek, Mağusa’da ekonominin lokomotifi olan üniversiteler ve liman için mutlaka gündem oluşturulup kente sağladıkları katkıların artırılması yönünde çaba sarf edeceğini dile getirdi.

“Yenilenme ve değişim mesajı”
Halkın klasik siyasetten ve siyasilerden bıktığını, halkın bu tür siyasete ve siyasilere zamanla güvenlerinin kalmadığını bildiren Dinçyürek, bu nedenle de halkın sandığa gitmede bazı tereddütlere sahip olduğunu söyledi.
Mecliste yeni yüzlerin daha yoğun şekilde yer alacak olmasının toplum içinden gelen yenilenme ve değişim mesajının göstergesi olduğunu belirten Dinçyürek, bunun doğru algılanması gerektiğini, kendisinin de bu değişim ve yenilenmenin savunucusu olacağını işaret etti.
Dr. Hakan Dinçyürek bu dönmeden sonra kendilerine düşen görevin halkın sandıkta verdiği mesajı doğru okuyup gereğini yapmak olduğunu söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.