1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VAROĞLU: ‘‘EĞİTİMDE TASARRUF KABUL EDİLEMEZ’’
VAROĞLU:  ‘‘EĞİTİMDE TASARRUF KABUL EDİLEMEZ’’

VAROĞLU: ‘‘EĞİTİMDE TASARRUF KABUL EDİLEMEZ’’

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu ziyaret etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu ziyaret etti.

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, okullar açılalı 1.5 ay olduğunu ve eğitim sisteminde çeşitli sorunlar bulunduğunu ifade ederek, öğretmen eksiklikleri, Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) mezunlarının işsiz oluşu, ek ders ücretlerinin ödenmemesi gibi sıkıntıları aktarmaya geldiklerini söyledi.

Varoğlu, Maliye Bakanlığı’nın da tasarruf gerekçesiyle ödeneklerde sıkıntı yarattığını kaydederek, eğitimde uygulanan tasarrufların “Eğitim Bakanlığını da rahatsız ettiğini” savundu.

Eğitimde tasarrufun kabul edilemeyeceğini dile getiren Varoğlu, eğitimde yaşanan sorunları dile getirdikleri mektubu Arabacıoğlu’na takdim etti.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise, sendikalarla her zaman sıkı diyalog içerisinde olduğunu ve eğitimde yaşanan sorunların tüm toplumu ilgilendirdiğini belirtti.

Eğitimde sorunların süratli çözülmesi gerektiğini ve genel olarak sürecin dinamik bir döngüye sahip olduğunu belirten Arabacıoğlu, öğretmen eksikliğiyle ilgili taleplerini yarın Bakanlar Kurulu’nda dile getireceğini söyledi.

Arabacıoğlu, sendikaların önerileri ve destekleriyle sorunları kısa sürede çözmek için çalıştıklarını ifade ederek, Bakanlar Kurulu sonrasında yetki alınmasının ardından gereken adımların süratle atılacağını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.