1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ!
VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ!

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ!

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ!

A+A-

Bayram sonrasında oldukça sakin bir gün geçiren Güzelyurt açık pazarında, vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından şikayetçi:

Güzelyurt’ta her Cumartesi günü kurulan açık Pazar, bu hafta oldukça sakin geçti. Hem bayram sonrası olması ve hem de havaların oldukça sıcak olması nedeniyle genellikle kalablık olan pazara bu hafta ilgi oldukça az idi.
Dün, pazar yerine alışveriş için gelen vatandaşlar, Fiyatların geçmiş yıllara göre oldukça pahalı olmasından yakındılar. Vatandaşlar özellikle bu dönemde üretimi en bol olması ve fiyatının da dolayısıyla en düşük olması gereken domatesin, kilo fiyatının 2.5 lira olmasından şikayet ettiler. Kavun ve karpuzun da fiyatını yüksek bulan vatandaş, meyvelerin ise yanına bile yaklaşamadıklarını söyledi.

 

Vatandaş ne dedi...

 

Mehmet Demirsöz
“Ben buraya Mevlevi Köyünden alışveriş için geldim. Genel olarak pazar yerinde aradığımız her şeyi bulabiliyoruz. Ancak bu mevsimde özellikle domates ve taze fasulyenin bu kadar yüksek fiyatta satılması çok enteresan. Çünkü hem domates hem de taze fasulyenin en bol olduğu dönemler bu dönemlerdir. Aslında fiyatlardaki bu artışların girdilerdeki artıştan kaynaklandığını tahmin ediyorum. Ama herşeyin fiyatı artarken bizlerin gelirlerinin artmaması bizi çok zor durumda bırakıyor.”

 

İsmail Karakaya
“Gayretköy’den buraya pazardan alışveriş yapayım diye geldim, her zaman da buraya gelirim. Çünkü burada aradığımız her şeyi bulma imkanımız var. Buraya gelmeye geliyoruz da bu sene her şeyin fiyatı geçmiş yıllara göre daha yüksek, bu sebeple de zorlanıyoruz. Bu mevsimde çok üretimi yapılan kavun ve karpuzun fiyatları bile yüksek, ben bu fiyatların bu dönemde niçin yüksek olduğunu bir türlü anlayamadım.”

 

Mehmetali Ersalıcı
“Ben sebze üretisiyim ve ürünlerimi satmak için buraya Tepebaşı’ndan geldim. Vatandaşlar bu sene sebze fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ediyorlar, doğrudur geçmiş yıllara göre daha yüksektir. Ama mesela ben domates üretiyorum, bu yıl sular azaldı, işçilik ücretleri çok arttı, sonra domatesi kelebek hastalığı vurdu ve üretim azaldı. İşte bu gibi sebeplerden dolayı domatesin kilo fiyatı şu anda 2.5 lira oldu. Kısacası bu yıl üretimdeki girdi maliyetlerinin ve bazı doğal sebeplerin de etkisiyle sebze ve meyve fiyatları geçmiş yılların üzerinde seyrediyor.”

 

Hanifi Şaraldı
“Aslında ben seyyar tatlıcılık yaparım ayrıca maraş dondurması da satarım. Buraya hem satış yapmak hem de alışveriş yapmak için geliyorum. Ancak bu gün işler hem benim hem de pazarcı arkadaşların iyi değil. Herhalde hem bayram hem de havaların çok sıcak olması nedeniyle insanlar bugün pazara gelmedi. Burada aradığın herşeyi bulabilirsin, yeter ki paradan haber ver. Bu yıl domates, fasulye ve hatta karpuz bile geçmiş yıllara göre daha pahalı, böyle olunca da bizim gibi dar gelirliler idare ederek alışveriş yapıyor.”



 

Muzaffer Karanar 
“Ben esas Zümrütköy’lüyüm ama her hafta buraya alışverişe gelirim. Burada genellikle aradığım şeyleri buluyorum, sebze meyve ne ararsan var. Bana göre fiyatlar geçen yıla göre biraz daha pahalı ama o da normaldir, çünkü herşey daha pahalı olduğu için sebze ve meyve de pahalılandı.”

 

Emrah Dönmüş
“Ben sebze üreticisiyim, buraya kendi ürettiğim böğrülce, bamya, molohiya, domates, salatalık, kavun ve biberlerimi satmaya geldim. Bu gün herhalde bayram sonrası olduğu için çok fazla kalabalık yok, bu sebeple de satışlar beklediğimiz gibi değildir. Vatandaşlar fiyatların geçmişe göre daha yüksek olduğundan şikayet edebilirler, ama bizim bu sebzeleri üretirken yaptığımız harcamalara ne kadar zam geldiğinden haberleri yok. Bizim ülkede herşeye hergün zam geliyor, ama vatandaş sanki fiyatları biz artırıyormuş gibi bize sitem ediyor, ama doğrusu bu değildir.”
Diyalog
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.