1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ TOPLU TAŞIMA İSTİYOR!
VATANDAŞ TOPLU TAŞIMA İSTİYOR!

VATANDAŞ TOPLU TAŞIMA İSTİYOR!

"Toplu taşıma bu memlekette rezil bir halde"

A+A-

Yeni Bakış'tan Süreyya Özdemir'in haberine göre; Kamu sektörünün kış mesaisine geçmesi ve okulların açılmasıyla yoğunlaşan trafik, akıllara ülkedeki toplu taşımacılığın yetersizliğini getirdi

Ülkenin kangrenleşmiş sorunlarından biri olan toplu taşımacılık trafik yoğunluğunun yanı sıra bir çok sorunu da beraberinde getiriyor. Yeterli toplu taşıma aracının hizmet vermediği ülkemizde kişisel araçlarla ulaşım sağlanırken, yollar ve alt yapı trafiğin yoğunluğunu karşılayamaz halde. Okulların açılması, kamunun kış mesaisine geçmesiyle trafik yoğunluğunda gözle görülür şekilde artış yaşanırken Yeni Bakış Gazetesi vatandaşa toplu taşımacılığı sordu. Sağlıklı bir toplu taşımacılık hizmetinin sağlanmasıyla trafiğin nefes alacağını kaydeden vatandaş, toplu taşımacılığın ekonomik açıdan da fayda sağlayacağını dile getirdi. 

 

Vatandaş ne dedi?

İlker Yüksel:Toplu taşımada bile rant kavgası var

“Ulaşım için kullandığımız yollarda düzen bulunmamakta. Ülkemizde her şeyde var olan torpilin ulaşıma da yansıdığını düşünüyorum. Ulaşımda rant uygulaması olduğuna inanıyorum. Bu yüzden de toplu taşımacılığın istenilen düzende sağlanabileceğine inanmıyorum. İnsanların toplu taşımacılığa yönlendirilmesi, belediyelerin düzenli taşımacılık yapabileceği bir sistemin ülkemizde olabileceğine ne yazık ki inancım yok.

Trafiğin sıkışmasında bütün etkenin her evde bulunan yalnız 3-4 arabadan değil, aynı zamanda yolların yetersizliğinden de kaynaklandığını söyleyebilirim. Bu ülkede bulunan devletin vatandaşları toplu taşıma araçlarına yönlendirerek trafiği bir nebze olsun rahatlatmaları gerekmektedir.”

 

Hasan Yorgancıoğlu:Bu memlekete toplu taşıma araçları şart

“Toplu taşımanın olmamasıyla birlikte trafik sıkışmaları meydana geliyor. Bu yüzden bu memlekette toplu taşıma, şehir içi otobüslerinin faaliyete girmesi şart. Her evde bulunan 4-5 araç yüzünden insanlar trafikte mağdur oluyor.”

 

Ayat Hıcım: Yolların ve toplu taşıma araçlarının yetersizliği nedeniyle vatandaş mağdur oluyor

“Bu memlekette toplu taşımanın yeterli düzeyde olmadığını düşünüyorum. Her evde 

3-4 tane aracın bulunması insanları ciddi anlamda sıkıntılara sürüklüyor. Aynı iş yerinde çalışan bireylerin bile farklı farklı araçlarla işyerlerine gidiyor. Bunun sonucunda trafik alt üst oluyor. Ülkemizdeki yolların yetersizliği nedeniyle ‘keşme keş’ halde trafikte cebelleşmek zorunda kalıyoruz. Bunun sonucunda, şoförlerde sıkıntı ve strese giriyor. Ülkede kavşakların, yolların ve üst geçitlerin olmaması nedeniyle insanlar mağdur oluyor. Bu konuda yetkili hükümetin, gerekli ilgiyi göstererek yolları ve vatandaşları toplu taşımaya yöneltmek için gerekli çabayı göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.

Hanifi Karaman: Memlekette toplu taşıma araçları yetersiz

“Ülkemizde yeterli düzeyde olmayan toplu taşımanın, sıkıntısını ciddi anlamda çekiyoruz. Trafiğin yoğun olması karşısında vatandaş yollarda mağdur durumda kalıyor. Her ailede kişi sayısına göre bulunan araçlar yüzünden trafik sıkışıp kalıyor. Aynı zamanda toplu taşıma araçlarının yetersiz olmasıyla birlikte, bakımsız halde bulunması vatandaşın tercihini de etkiliyor. Toplu taşıma araçlarının yenilenmesiyle birlikte, halkımızı da toplu taşımaya teşvik ederek yetkililerin bu sıkıntıların azalmaları gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda Araç Kayıt Dairesi’nde bulunan yetkilerin lüks arabalarda aldıkları vergilerin değerine göre yapılması gerektiğini düşünüyorum. Benim aracıma ödediğim vergi ile lüks araç sahiplerinin ödediği verginin aynı olmasından yana rahatsızlık duyuyorum.”

Rüzgar Ahmet:Toplu taşıma bu memlekette öldü

“Ülkede her ailede bulunan fazla araçlar yüzünden trafikte ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu durumun düzeltilebilmesi için gümrükten gelen araçlara artık engel koyulması gerekmektedir. Bununla birlikte ‘devletin vatandaşları toplu taşıma araçlarina teşvik etmesi gerekmektedir.’ Bizlerin de yabancı devletlerde yaşayan insanlar gibi hem trafiği rahatlatmak adına hem de ekonominin düzelmesi adına toplu taşıma araçlarına yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bir şoför olarak toplu taşımanın memlekette öldüğünü görüyorum. Toplu taşımanın vatandaşlara teşvik edilmesi için, yollarımızın da düzeltilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda sol direksiyonlu araçların bu memlekette elden çıkartılmasının sağlanması şarttır.”

Adnan Karakaş: Otobüslerin hepsinin durumu ciddi anlamda kötü, klimasız ve eski haldedir

“Bu ülkede de yaşayan vatandaşların evlerinde kişi sayısı hesabı ile bulundurulan araçların trafik sorunlarına yol açtığı bir gerçektir. Fakat insanların ekonomik özgürlükleri olması bakımından araçlarından vazgeçeceklerini ve bu sorunun giderilebileceğine inanmıyorum. Fakat insanların toplu taşımaya teşvik edilmesinin şart olduğunu düşünüyorum. Bu ülkede 300 bin adet kayıtlı araç bulunmakta, neredeyse ada nüfusuyla orantılı olabilecek bir sayıdır. Bu yüzden insanlar araç fazlalığı yüzünden trafikte mağdur kalıyor. Vatandaşların toplu taşıma araçlarına teşvik edebilmek için ilk önce yapılması gereken toplu taşıma araçlarının yenilenmesi ve her araçta klimaların olması gerekli, bizler görüyoruz ki otobüslerin hepsinin durumu ciddi anlamda kötü, klimasız ve eski haldedir. Vatandaşları toplu taşımaya teşvik edebilmemiz için önce araçlardaki sıkıntıların çözülmesi gerekir. Toplu taşımanın teşvik edilmesi ve bu sorunların çözülmesi için hükümetin konuyla ilgili gerekli özveriyi göstereceğine inanamıyorum. Çünkü hükümetler sorunları ancak oy zamanlarında görmeleriyle ‘al gülüm ver gülüm’ düşüncesi olduğu için herhangi bir müdahale yapılmayacaktır.”

 

Abdullah Çetin: Toplu taşıma bu memlekette rezil bir halde

“Hükümetin toplu taşıma araçlarını vatandaş için cazip bir hale getirmesi gereklidir. Bu sayede vatandaşlar trafikte daha rahat bir sayede seyahat edebilecek. Aynı zamanda durakların çoğaltılması bisiklet ve motosiklet alanlarının olması gereklidir. Trafikteki araçların fazlalığı nedeniyle ‘ambulanslar bile mağdur durumda kalıyor, bizler şahit oluyoruz ki trafik yüzünden ambulanslardaki canları da tehlikeye atıyoruz.’ Toplu taşıma bu memlekette rezil bir halde, trafiğin yoğunluğu nedeniyle otobüs şoförleri de stres ve sıkıntılar çekmekte. Şimdi okulların açılmasıyla birlikte okul taşıtlarının büyüklüğü nedeniyle de sıkıntılar yaşayacağız. Memlekette yetersiz durumda bulunan yollarla birlikte park halinde bulunan araçlar yüzünden ana yolda giderken bile ciddi anlamda tehlikeler yaşıyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımızın duyarsızlığı yüzünden de sıkıntılar çekiyoruz, bu duruma yetkililerin bir çözüm getirmeleri gereklidir.”

Kemal Uçar: Vatandaş toplu taşıma araçlarına hem para verip hem de mağdur olmak istemiyor

“Toplu taşımayı vatandaşlarımıza teşvik etmemizle birlikte, Ulaştırma Bakanlığı tarafından eskiyen araçların yollara çıkmamasının da sağlanmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Yollarda eski ve bakımsız araçların bulunması, insanlar için ciddi anlamda sıkıntılar meydana getiriyor. ‘Vatandaşlar hem toplu taşıma araçlarına para verip hem de mağdur olmak istemiyor.’ İnsanları toplu taşıma araçlarına teşvik ederken aynı zamanda mağdur olmamalarını da sağlamamız gerekmektedir.”

 Cafer Oktan: “Toplu taşımanın teşviki konusunda devletin bir politika yürütmesi esastır

“Bu ülkede toplu taşıma araçlarının ciddi anlamda geliştirilmesi gerekmektedir. Trafiğin yoğunluğunu azaltabilmek için vatandaşların toplu taşıma araçlarına teşvik edilerek yollardaki sıkıntıları azaltmamız lazım. Bunu devletin gerçekleştirmesi gereklidir.   ‘Fakat görüyoruz ki şu anki durumda devlet, okula öğrenci taşıyan şoförleri ödemekten bile aciz durumdadır.’ Bizler inanıyoruz ki toplu taşımanın teşviki konusunda devletin bir politika yürütmesi esastır. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte trafik yürüyemez hale gelerek insanları isyana teşvik ediyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.