1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞIN GÖRÜŞÜNÜ ALDI
VATANDAŞIN GÖRÜŞÜNÜ ALDI

VATANDAŞIN GÖRÜŞÜNÜ ALDI

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı...

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, İskele’ye bağlı bazı köyler ile Karpaz bölgesinde yaşanan su sıkıntılarının giderilmesi amacıyla hayata geçirilmesi düşünülen projeler konusunda incelemeler yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Salim Hoşsöz, Türkiye Devlet Su İşleri KKTC Proje Sorumlusu Birol Çınar ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü Mehmet Osmanlılar’ın da hazır bulunduğu ziyaretlerde, bölgede bulunan bazı su kuyuları yerinde incelendi ve köy kahvelerinde vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunuldu.

Bakırcı ve beraberindekiler ayrıca Dipkarpaz’da, denize akan suların tarımsal sulama amaçlı kullanılması maksadıyla yapımı düşünülen göletlerin oluşacağı arazileri de gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bu bölgede yapılan incelemelere Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci de eşlik etti.

 

Su sıkıntısı aşılacak

Özellikle yaz aylarında İskele’nin bazı köylerinde ve Dipkarpaz’da su sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Bakırcı, bu sıkıntıların giderilmesi amacıyla Su İşleri Dairesi ve DSİ ile çalışmalar yürüttüklerini, amaçlarının vatandaşın evinde, bahçesinde gönül rahatlığıyla suyunu kullanabilmesi olduğunu ifade etti.

Plan ve projeleri uygularken vatandaşın sesine de daima kulak verdiklerini ifade eden Bakırcı, “Onların görüşleri ve bizlere sundukları fikirler de bizim için önemlidir. Bu nedenle bire bir vatandaşla görüşerek en akılcı yöntemleri bulmak istiyoruz” dedi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.