1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VİCDANİ RET DAVASI GÖRÜŞÜLMEYE DEVAM EDİYOR
VİCDANİ RET DAVASI GÖRÜŞÜLMEYE DEVAM EDİYOR

VİCDANİ RET DAVASI GÖRÜŞÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Vicdani Ret Davası görüşülmeye devam ediyor, Kanatlı'dan açıklama;

A+A-

Murat Kanatlı ve Haluk Selam Tufanlı'nın Vicdani Ret Davası bugün görüşülmeye devam edecek.

Murat Kanatlı ve Haluk Selam Tufanlı'nın Vicdani Ret Davası bugün saat 15:00'te görüşülmeye devam edecek.

Murat Kanatlı kişisel Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün günlerden vicdani ret, duruşma günü, duruşma demek, belki karar demek, karar demek belki cezaevi demek ama birileri hala "ama" demekte” dedi.

Kanatlı'nın açıklaması şöyle:

“Bugün günlerden vicdani ret ve bir kez daha Anayasa Mahkemesi kararını hatırlatma zamanı:

"Vicdani retçi statüsünün ve bu statüye kabulle ilgili esas ve usullerin Askerlik Yasası’nda veya başka bir yasada düzenlenmemiş olması Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından bir eksiklik, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine taraf devletin Sözleşme altındaki yükümlülüğünü ihmali olarak görülmekte ve bu eksiklik nedeniyle askerlik hizmetine karşı olan vicdani retçilerin cezalandırılmaları, kişilerin Sözleşme’nin 9. maddesinde yer alan özgürlüklerine müdahale olarak değerlendirilmektedir."

(...)

"Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin önerdiği gibi, askeri hizmet yerine sivil kamu hizmeti yapılmasına olanak tanıyan bir düzenlemeye iç hukukta yer verilmesi, tamamı ile yasa koyucunun, yani yasama organının değerlendirme ve takdirindedir"

yani büyük harflerle yazalım

VİCDANİ RETÇİLERİN CEZALANDIRILMALARI, KİŞİLERİN SÖZLEŞME’NİN 9. MADDESİNDE YER ALAN ÖZGÜRLÜKLERİNE MÜDAHALE OLARAK DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR

bu özgürlüklere müdahalenin olmaması için YASAMA ORGANI iç hukukta düzenleme yapması gerekir AMA yasa koyucu Şubat'ta bugüne yasal düzenlemeyi tamamlayamadı... BUGÜN okunması muhtemel karardan hâlâ biz sorumlu tutulacağız? bunca açık hükme rağmen? yaşayıp göreceğiz...”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.