1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VİZE BORCU AYIRDI
VİZE BORCU AYIRDI

VİZE BORCU AYIRDI

Severek evlenen ve çocuk bekleyen Güzelyurtlu Perihan...

A+A-

 

Severek evlenen ve çocuk bekleyen Güzelyurtlu Perihan ve Gaziantepli Mustafa Gökçeoğlu çiftini vize borcu ayırdı. Perihan Gökçeoğlu ülkeye giremeyen eşini görmek için Gaziantep-Güzelyurt arasından mekik dokuyor.

Birbirini severek evlenen ve çocuk bekleyen Güzelyurtlu Perihan ve Gaziantepli Mustafa çiftini vize borcu ayırdı. Geçmişte vize borcu bulunan Mustafa Gökçeoğlu, biriken ve gün geçtikçe artan borcunu kapatamayınca adaya girişine izin verilmiyor.

Borcunun ödenemeyecek boyutlara ulaşması Mustafa’yı kara kara düşündürürken, eşini görmek isteyen Perihan Gökçeoğlu ise devamlı Gaziantep’e gidip gelmek zorunda kalıyor. KKTC İçişleri Bakanlığı ve T.C Büyükelçiliği’ne durumlarını belirten bir dilekçe ile müracaat eden Gökçeoğlu çiftine henüz bir yanıt gelmedi.

 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde ailenin bütünlüğüne dikkat çekildiğini söyleyen çift, “ne yazık ki bizim hükümetimiz bu konuda hiçbir çalışma yapmış değil” dedi. Eşini görmek için gittiği Gaziantep’ten yeni dönen Perihan Gökçeoğlu, yaşadıklarını anlattı ve artık yetkililerin bir şeyler yapmasını istedi.

Çocuğumuz doğacak

Perihan Gökçeoğlu, “Ben Mustafa’yı sevdim ve aşk evliliği yaptık. Bu benim ikinci evliliğim, birinci evliliğimde aradığım mutluluğu bulamadım ancak Mustafa’yı tanıdıktan sonra mutlu oldum. Birinci evliliğimden ilkokula giden bir çocuğum var, o burada okuyor ve benim sürekli Gaziantep’e gitmem çocuğumu da etkiliyor” dedi.

Gökçeoğlu, eşi Mustafa ve kızıyla bir aile olduklarına işaret ederek, doğacak çocuklarıyla da mutluluklarının perçinleneceğini ancak KKTC hükümetinin kendilerine kolaylık sağlayıp eşinin ülkeye girişine onay vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Bakanlık isterse bizi birleştirir

Evlenmelerinin üzerinden 9 ay geçtiğini ancak halen ayrı olduklarını ifade eden Gökçeoğlu, “Üstelik hamileyim ve bir de çocuğumuz olacak ama babası ülkeye giremiyor. Benim ailem aslen Limasol’lu ve biz 1974 savaşı sonrası göç edenlerdeniz. Bu tür evliliklerde İçişleri Bakanlığı bizim gibi birçok aileyi birleştirdi, gerekli yasal kolaylıkları gösterdi, bunun birçok örneği var ama bize neden yapmıyor anlamıyoruz.” diyerek konuşmasını sürdü.

“Sanki düşman elinde esir gibi”

Perihan Gökçeoğlu’nun babası Limasol göçmeni Muhsin Eldem ise kızının bu durumuna çok üzüldüğünü ancak elinden bir şey gelmediğini söyledi.

Muhsin Eldem şöyle konuştu:

 “Sanki savaş var. Damadım Mustafa, düşmanın elinde kalmış gibi bu ülkeye girişi yasak. Çocuklar birbirini sevdi. Kızım Gaziantep’e gitti ve evlendi. Hatta bebek bekliyorlar ama bizim hükümetimiz bu ailenin birleşmesi için hiç yardımcı olmuyor. Bu kadar zor mu bu aileyi birleştirmek? Kızım sık sık Gaziantep’e gidiyor, ilkokula giden kızına biz bakıyoruz, maddi tarafı da işin cabası. Bunu kaldıracak bütçesi de yok. Hükümetin, İçişleri Bakanlığı’nın artık bu konuda bir karar üretmesi gerekiyor. Kızım ilgili bakanlığa durumunu belirten dilekçeyi vereli tam üç ay oldu ondan da ses yok. Bu olay artık insan haklarını ilgilendiren bir boyut kazandı.”

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.