1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. XXIII. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ
XXIII. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ

XXIII. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ

Serginin açılışını, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu yaptı.

A+A-

CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU’NUN EŞİ MERAL EROĞLU’NUN AÇILIŞINI YAPTIĞI SERGİDE YARIŞMADA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ DE VERİLDİ

Başbakan Yardımcılığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği XXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması sergisi açıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan serginin açılışını saat 18.00’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu yaptı.

Sergi açılışı öncesi, yarışmada 2 bin TL olarak açıklanan başarı ödülünü almaya hak kazanan Muharrem Amcazade, Neray Oykan ve Yılmaz Akgünlü’ye ödülleri ve plaketleri de verildi.

Seçici Kurul üyeliğini Yrd. Doç. Dr. Ahmet Beyhan Özdemir, Coşkun Aral ve Reha Bilir’in yaptığı XXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi’nde, Muharrem Amcazade’nin “Çocuk ve Sokak Çalgıcısı”, Neray Oykan’ın “Gölge etme” ve Yılmaz Akgünlü’nün “Macera” isimli ödüllü fotoğraflarının yanı sıra, yarışma seçici kurulunun sergilenmeye değer bulduğu toplam 28 sanatçının 50 fotoğrafı sergilenecek.

Kültür Dairesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını ve Kıbrıs Türk fotoğraf sanatının gelişmesini sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği XXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergisi, mesai saatleri içerisinde, 27 Aralık Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Bizlerden farklı gören farklı hayal eden, hayal ettiklerini bir kareye ustaca sığdırabilen içimizdeki ışığı hayata yansıtabilen insanlardır fotoğrafçılar” diyerek, fotoğrafçıların ışığın ustaları olduğunu belirtti.

Fotoğraf sanatının, hissetmeyi, hayal etmeyi, sabretmeyi içinde barındıran, tarih, doğa, insan ve hayvan sevgisiyle göremediklerimizi önümüze koyduğunu ifade eden Eroğlu, fotoğrafçılığın güzellikleri duyguları yakalamak kadar ruhu dinlendiren ve insanı içten eğiten bir sanat olduğunu da ifade etti.

Eroğlu, bu sanatın ülkede yaygınlaşmasını sağlamak için uğraş veren herkesi kutlayarak, ödül alanların da gelecekte birçok başarıya imza atmasını temenni etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.