1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YABAN HAYATI SUÇLARI İLE MÜCADELE”
“YABAN HAYATI SUÇLARI İLE MÜCADELE”

“YABAN HAYATI SUÇLARI İLE MÜCADELE”

“Yaban Hayatı Suçları ile Mücadele”

A+A-

ABD VE İNGİLTERE’DEN GELECEK İKİ UZMANIN KONUŞMACI OLACAĞI SEMİNER PERŞEMBE VE CUMA GÜNLERİ YAPILIYOR

Biyologlar Derneği, “Yaban Hayatı Suçları ile Mücadele” konulu seminer düzenleniyor.

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten,16 Ocak Perşembe ve 17 Ocak Cuma günü yapılacak seminerin, kaçak ve yasak avcılıkla mücadelede halkın ve resmi makamların bilgilendirilmesini amaçladığını vurguladı.

Sarpten, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve İngiltere’den iki uzmanın vereceği seminerde, Türkçe’ye eş zamanlı çevirinin yapılacağı kaydetti.

Hasan Sarpten, seminere konuşmacı olarak davet edilen Jeremy Pendergrass (Çevre Hukuku Enstitüsü, Washington DC, ABD) ve Robert Taylor (İngiltere Ulusal Yaban Hayatı Suç Birimi NWCU / Kuzey Galler Kırsal Suç Şubesi) tarafından katılımcılara kaçak av ve av suçlarıyla mücadele konusunda bilgi verileceğini belirtti.

PERŞEMBE YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI MENSUPLARI İÇİN

İlk seminer, 16 Ocak Perşembe günü 14.00-17.00 saatleri arasında yasama, yürütme ve yargı mensupları için yasak ve kaçak avla mücadele konusunda “Yaban Hayatı Suçları ile Mücadele: Bazı Küresel ve Avrupa Perspektifleri ve Deneyim” başlığı altında Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.

CUMA GÜNÜ HALKA AÇIK

17 Ocak Cuma günkü ikinci seminer ise halka açık olacak ve Lefkoşa Türk Lisesi konferans salonunda 08.30 ile 17.30 saatleri arasında düzenlenecek.

Küresel ve Avrupa Perspektifinde “Yaban Hayatı Katliamının Durdurulmasında, Yasaların Uygulanması, Kolluk ve Caydırıcılık Konusundaki Gelişmeler” konulu seminere polis mensupları, av korucuları ile duyarlı kesimler katılacak.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.