1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK..
YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK..

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK..

Gazimağusa beyaza büründü...

A+A-

Beyaza büründü

Gazimağusa’ya dün dolu yağdı

Gazimağusa dün yağmurlu ve rüzgarlı bir güne uyandı. Yağış kent genelinde gün boyu devam etti. Gazimağusa’da yağan dolu ise birçok bölgeyi kısa süreli de olsa beyaza bürüdü. Vatandaşlar Gazimağusa’nın beyaza bürünmüş halini dün sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarında paylaştı ve “Sadece Girne Boğaz değil, Mağusa’da da beyaz güzel olur” şeklinde yorum yaptı.  

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde önceki gün 08.00 ile dün 08.00 saatleri arasında en fazla yağış metre kareye 47.4 kilogram ile Alevkaya’da kaydedildi.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, belirtilen saatler arasında yörelerdeki yağış miktarı ise şu şekilde gerçekleşti:

Boğaz 34, Alsancak 29.3, Zafer Burnu 28,9, Çamlıbel 27,8, Devlet Üretme Çiftliği 27,5, Ercan Havaalanı 26,3, Kozanköy 25,2, Çayırova 25, Türkeli 24,8 Yakın Doğu Üniversitesi 24,7 Kantara 24,6, Akdeniz 23, Lefkoşa ve Serdarlı 23, Beyramudu ve Tatlısu 21,4 Kırıkkale21,1, Esentepe 21, Mehmetçik 20,9 Geçitkale 19,4.

Diğer yörelerde ise 10-20 kilogram arası yağış kaydedildi.

 

Yağmur devam edecek

Meteoroloji Dairesi, ülkenin alçak basınç sistemiyle soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacağını, yağışların Pazara kadar devam edeceğini açıkladı. 

Meteoroloji Dairesi’nin 18 Mart tarihine kadarki hava tahmin raporuna göre periyot boyunca, en yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde 16 ile 19 santigrat dolaylarında seyredecek.

Periyot boyunca hava genellikle parçalı çok bulutlu ve yağmurlu olacak Rüzgar, periyodun ilk yarısında güney ve batı, ikinci yarısında ise kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli esecek.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.