1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAMAN VE TANER’İ İHBAR YAKALATTI
YAMAN VE TANER’İ İHBAR YAKALATTI

YAMAN VE TANER’İ İHBAR YAKALATTI

Yaman ve Taner’i ihbar yakalattı

A+A-

Narkotik ekiplerinin Lefkoşa’da düzenlediği operasyonda satışa hazır hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirilirken Ali Yaman ve Hasan Taner isimli şahıslar tutuklandı

Nadire BAHADİ

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri önceki gün edindikleri bir bilgiyi değerlendirerek düzenledikleri operasyonda satışa hazır vaziyette hint keneviri türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi ve uyuşturucu madde öğütücüsü ele geçirdi. Polis araçlarında ve tasarruflarında uyuşturucu madde bulunan Ali Yaman ve Hasan Taner’i tutukladı. Zanlılar dün “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme soruşturma maksatlı zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına karar verirken, polis suçla bağlantısı olduğunu tespit ettiği 2 kişiyi arıyor.

Evlerinde uyuşturucu, aracında öğütücü

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu mahkemede verdiği ifadesinde 16 Aralık 2016 tarihinde Narkotik ekipler tarafından alınan bir bilgide zanlı Ali Yaman ve Hasan Taner’in tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Hakkında ihbar bulunan Ali Yaman’ın aynı gün saat 18:30 sıralarında Lefkoşa’da tespit edildiğini belirten Gürkut, zanlıya ait LJ 615 plakalı araçta yapılan aramada içerisinde hint keneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olan 1 adet öğütücünün bulunarak emare alındığını açıkladı. Polis çavuşu Gürkut, tutuklanan Yaman’ın evinde yapılan aramada yatak odasında bulunan tavla içerisinde ise poşete sarılı 1 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde ile yine uyuşturucu madde tartımında kullanıldığına inanılan 1 adet hassas terazinin bulunup kanıt olarak el konulduğunu açıkladı.

Satışa hazır uyuşturucu bulundu

Suçla bağlantısı olduğu tespit edilen zanlı Hasan Taner’in de Lefkoşa’da tespit edildiğini belirten polis çavuşu Ali Gürkut,  zanlının üzerinde yapılan aramada giydiği pantolunun sol cebinde beyaz naylona sarılı 10 miligram hint keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını açıkladı. Zanlı Taner’e ait araçta yapılan aramada kül tablasında tütünle karışık hint keneviri türü uyuşturucu madde içeren 1 adet ucu yanık sarma sigara bulunup emare alındığını açıkladı. Zanlı Taner’in evinde yapılan aramada elbise dolabındaki kabanın cebinde 7 paket halinde beyaz poşete sarılı 5 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyleyen Gürkut, aynı yerde 1 adet öğütücü, bilgisayar masasının altındaki öğütücü içinde de 2 gram hint kenevirinin bulunup emare alındığını açıkladı. Polis çavuşu Gürkut, zanlılardan yapılan soruşturmada söz konusu uyuşturucu maddeleri yaklaşık 14 gram olarak 1 hafta önce Girne’de 1 şahıstan bin 50 TL’ye satın aldıklarının öğrenildiğini söyledi.  Ali Yaman ve Hasan Taner’in satın aldıkları uyuşturucu maddeler içerisinden bir miktarını birlikte içtiğini söyleyen Gürkut,  zanlı Ali Yaman’ın uyuşturucu maddelerden 2 gramını da 15 Aralık’ta başka bir şahsa verdiğinin öğrenildiğini söyledi. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığına işaret eden Gürkut, 2 şahsın arandığını belirterek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.