1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YANAN BÖLGEDE KANAYAN YARALAR SARILIYOR!
YANAN BÖLGEDE KANAYAN YARALAR SARILIYOR!

YANAN BÖLGEDE KANAYAN YARALAR SARILIYOR!

Yeşilırmak yangınında zarar gören orman bölgesi;

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi’yle 7 sponsor firma arasında Yeşilırmak yangınında zarar gören orman bölgesinin ağaçlandırması amacıyla protokol imzalandı.

“Yeşilırmak için el ele hatıra ormanı projesi” kapsamında, The Cacao 1, T&T Havalimanı İşletmeciliği 1, Creditwest 1, Envirotek Cyprus 1, Envirotek Türkiye 1, Güven Sigorta 1 ve GAÜ 6 hektarlık alana toplam 20 bin fidan dikecek.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda imzalanan protokol uyarınca, dikilen fidanların bakımını 3 yıl boyunca Orman Dairesi üstlenecek.

BAKIRCI: “HEDEF 1 MİLYON FİDAN”

Protokolün imzalanması öncesinde Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, sponsor firmalara teşekkür ederek bu yıl için 1 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini ve toplumun her kademesinin ağaçlandırmaya katkı yapmasını arzuladıklarını söyledi.

Ağaçlandırma konusunda üzerlerine düşeni yaptıklarını ancak halktan da katkı beklediklerini ifade eden Bakırcı, ağaçlandırılmamış alan kalmayana kadar bu amaç için çalışacaklarını vurguladı.

Bakırcı, fidanları ücretsiz olarak halka dağıttıklarını, kişilere düşenin bu fidanları alarak uygun yerlere dikmek olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.