1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGILAMA BİR AY SONRAYA
YARGILAMA BİR AY SONRAYA

YARGILAMA BİR AY SONRAYA

Adeta suç makinesine dönen Akıncılarlı Coşkun Alaslan, aleyhindeki son suçlamadan bağlandığı teminatla cezaevine gönderildi

A+A-

Ekim ayında kaçtığı üç Rum polisinin KKTC topraklarına geçerek tutuklanmasına neden olduktan sonra kamuoyunda sık sık adı çeşitli suçlara karışan Coşkun Alaslan, aleyhindeki son suçlamanın ardından dün bağlandığı teminat emri gereği yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Daha önce aleyhindeki suçlamalardan teminata bağlanarak serbest bırakılan ve her seferinde başka bir suçla yeniden tutuklanan Alaslan’ın yargılanmasına bir ay sonra başlanacak.

Coşkun Alaslan en son, Ecevit Kunna, Serdar Kunna ve E.M., ile birlikte bir adet balya bağlama makinesini yasal olmayan yollardan Güney Kıbrıs’tan KKTC topraklarına geçirdiği suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Coşkun Alaslan ve diğer zanlılar, dün teminata bağlanılmak üzere mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, aleyhlerinde halen görüşülmek üzere askıda bekleyen benzer suçlardan çok sayıda davaları bulunan Coşkun Alaslan, Ecevit Kunna ve Serdar Kunna’nın 1 ayı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verirken, yaşı küçük olan ve aleyhinde başka suçlama olmayan zanlı E.M’yi şahsi teminata bağlayarak yargılanıncaya kadar serbest bıraktı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, Savcı Damla Güçlü, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Akıncılar Polis Karakolu’nda görev yapan ve meselenin tahkikatını yürüten polis memuru Şit Güneş’i tanık olarak dinletti.

Soruşturmasını tamamladığını belirten Şit Güneş, zanlı 1 Coşkun Alaslan’ın 16, zanlı 2 Ecevit Kunna’nın 8, Serdar Kunna’nın 6 aleyhinde halen görüşülmeyi bekleyen askıda suçları olduğunu, zanlı 4 E.M’nin ise benzer suçunun olmadığını söyleyerek, tümünün de yargılanmalarında hazır olabilecekleri uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Savcı Damla Güçlü, Coşkun Alaslan, Ecevit Kunna, Serdar Kunna’nın davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartıyla, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini, zanlı E.M.’nin ise yurt dışına çıkışının yasaklanıp seyahat belgelerinin polise teslimini; KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasını istedi.

Savunma avukatlarının da itirazda bulunmaması üzerine, mahkeme istenen teminat emrini verdi.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.