1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARIN ANILIYOR
YARIN ANILIYOR

YARIN ANILIYOR

50 yıl önce Kıbrıs Türk halkını yok etmek için saldırıya geçen Yunan Alayı takviyeli Rumların saldırılarına rağmen bir avuç inançlı kahramanlarımız;

A+A-

ERSAN: “LİMASOL’U SAVUNANLAR KIBRIS MÜCADELE TARİHİNDE BİR PLEVNE MÜDAFAASI YARATTI”

Limasol Direnişi’nin 50’nci yıldönümü yarın Girne’de düzenlenecek törenle anılacak.

Girne Şehitleri ve Özgürlük Anıtı önündeki anma töreni saat 10.00’da protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak.

Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek. TMT Mücahitler Derneği Girne Şubesi Onur Üyesi Erbil Aydınova’nın konuşma yapacağı törende, öğrenciler de şiirler okuyacak.

Limasol şehitleri için yarın saat 11.00’de ise, Girne Ağa Cafer Paşa Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacak.

ERSAN: “PLEVNE MÜDAFAASI”

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, 50 yıl önce Limasol’u savunanların Kıbrıs mücadele tarihinde bir Plevne müdafaası yarattıklarını belirtti.

Ersan, Limasol Direnişi’nin 50’nci yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “50 yıl önce Kıbrıs Türk halkını yok etmek için saldırıya geçen Yunan Alayı takviyeli Rumların 3 gün 3 gece sürdürdükleri saldırılarına rağmen Limasol Direnişi’ni üstlenen bir avuç inançlı kahramanlarımızın azmini yıkamayarak hedeflerine varamamışlardı” dedi.

Direniş sırasında 5 Mücahidin şehit olduğunu ancak Türk mevzilerine kadar yaklaşan Rum zırhlı araçlarının Mücahitler tarafından tahrip edildiğini anlatan Ersan, şehit düşenleri minnet ve rahmetle andı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.