1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARIN PAZAR, ACABA NE OLACAK?
YARIN PAZAR, ACABA NE OLACAK?

YARIN PAZAR, ACABA NE OLACAK?

Lefkoşa'da otobüs terminalinde kurulan pazarın kurulmasına bir gün kala... Otobüsleri çekmeyeceğiz dediler... Yarın ne olur?

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) sendikanın geçtiğimiz hafta yaptığı iş yavaşlatma eylemi nedeniyle temizlenmeyen ve çöp içerisinde kalan terminaldeki pazar yeri, yarın eyleme sahne olacak.

Lefkoşa’da otobüs terminaline kurulan pazar yerinin geçtiğimiz hafta çöp içinde kalmasıyla başlayan gerginlik, yarın eyleme dönüşecek.

Otobüs işletmecileri otobüslerini bugün peronda bırakarak, pazarcıların, pazar yerini kurmasını engelleyecek. Belediyedeki eylem nedeniyle hafta başı otobüs terminaline giden otobüs işletmecileri, çöp içindeki terminale karşılaşınca tepki göstermişti.

Otobüs işletmecileri, Lefkoşa terminalinde pazar kurulmasına karşı çıkıyor.

Otobüs işletmecilerinin, pazar kurulmasına tepki olarak bugün yapacağı eylemle ilgili KIBRIS’a konuşan Lefkoşa Belediye Başkanı (LTB) Kadri Fellahoğlu, “Terminal belediyeye aittir ve biz orada pazarı kuracağız. Polise bildirimde bulunacağız. Polisten görev yapmasını isteyeceğiz” dedi.

Otobüs işletmecileri çözüm bekliyor
 
Kar-İş Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Beksan Akandere, bugün otobüslerini peronlarda bırakacaklarını söyleyerek, bu durumu polise de belediyeye de bildirdiklerini belirtti.

Akandere, “Çözüm üretmek istiyorlarsa ki, bunu göremedik, gerekli çözümü üretmek için bizimle görüşme girişimine geçerler” dedi.

Pazarcılarla görüştüklerini ve bu kesimle sorunları olmadığına işaret eden Akandere, sorunun iki tarafın da terminale ihtiyacı olmasından ve iki tarafın da mağduriyetinin söz konusu olmasından kaynaklandığını kaydetti.

Akandere, “Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu ile görüşme talebinde bulunduk. Bize daha önemli işleri olduğunu beyan etti. Dolayısıyla burada amaç çözüm üretmek mi, yoksa pazarcılarla otobüsçüleri karşı karşıya getirmek mi? Bunu anlayamadık. Bizim pazarcılarla herhangi bir sıkıntımız yok. Belediye bize alternatif üretsin. Temizlik konusunda da daha fazla kontrol ve denetim sağlansın” şeklinde konuştu.
 
Her pazar sıkıntı yaşanıyor

Kar-İş Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Beksan Akandere, yasa gereği, otobüs ve minibüslerin terminalde park halinde olması gerektiğine dikkat çekerek, her pazar Girne kapısına ve yol boylarında usulsüz bir şekilde park etmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Akandere, “Bir iki arkadaşımız bu durumda rapor da edildi. Dolayısıyla bu mağduriyetimizin giderilmesini, sorunlarımızın çözülebilmesi için duyarlılık bekliyoruz” dedi.
 
“Artık terminalde pazar kurulmasını istemiyoruz”

Bekir Beksan Akandere, açık pazarın terminale kurulmasını istemediklerini ve pazarcıları engelleyeceklerini yineledi.

Akandere, “Bir tarafa çözüm üretirken, diğer tarafı çözümsüz bırakmak ve soruna itmek çözüm değildir. Pazarcılara yer bulmak konusunda çözüm üretirken, otobüsçüleri terminalden çıkarmak çözüm değildir” şeklinde konuştu.
 
Fellahoğlu: Pazarı kuracağız

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı (LTB) Kadri Fellahoğlu ise “Terminal belediyeye aittir ve biz orada pazarı kuracağız. Polise bildirimde bulunacağız. Polisten görev yapmasını isteyeceğiz” dedi.

Fellahoğlu ayrıca, “Kar-İş üyesi olup da kiracımız olanlar belediyeye kirasını ödesinler. Yıllarca kirasını ödemeyen Kar-İş üyeleri var. Kiralarını ödemeyenlerin isimlerini açıklayabiliriz” şeklinde konuştu.

Kıbrıs
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.