1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARISI SUÇSUZ
YARISI SUÇSUZ

YARISI SUÇSUZ

Yarısı suçsuz

A+A-

Gazimağusa’ da geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen operasyonda tutuklanan 8 zanlıdan Zafer Kadı, Ahmet Takımcılar, Ercan Kızıl ve Nevzat Çakırcı’ nın mesele ile ilgisi olmadığı anlaşıldığından serbest bırakılırken, diğer zanlılar Nuh Erk, Savaş Kadı, Murat Özbayır ve Ümit Kabukçu’ nun tutukluluk süreleri  tahkikat maksatları bakımından 5 gün uzatıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, uyuşturucu alış verişi yapılacağına dair bir ahbar almaları üzerine  zanlıların 24 Mayıs Cumartesi günü Sakarya bölgesinde zanlı 2 Savaş Kadı’nın kullanımında olan bir arazi de tespit ettiklerini söyledi. Zanlı 1 Nuh Erk’in üzerinde yapılan aramada 4 adet 9 gram ağırlığında uyuşturucu madde bulunduğunu söyleyen Özdesoy, arazi içerisinde çeşitli yerlerde 15 gram ağırlığında uyuşturucu madde ve zanlı 4’ ün kaçmaya çalışırken düştüğü yerde 3 gram uyuşturucu madde bulduklarını söyledi.

Parayı enginar satışından kazanmamış

Zanlı 2 Savaş Kadı’nın üzerinde ise 7 bin 951 TL tutarında para tespit edildiğini söyleyen Özdesoy, zanlı 2’den para hakkında izahat istenmesi üzerine zanlı 2’nin kendilerine konu paraları enginar satışından elde ettiğini beyan ettiğini ancak yaptıkları araştırma neticesinde zanlının bu beyanının yalan olduğunun tespit edildiği ve bu para ile ilgili de bir araştırma yapacaklarını söyledi.

Poşetlerdeki parmak izleri incelenecek

Uyuşturucu maddelerin içerisinde bulunduğu paketlerin parmak izi incelemesinde olduğunu söyleyen  Özdesoy,sonuçların henüz gelmediğini söyledi. Tahkikatın çok yönlü oalrak sürdüğünü aktaran Özdesoy, zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 5 gün ile sınırlandırdı. Zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Hasan Dağlı zanlıların 5’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.