1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASAL OLMAYAN ÇOK SAYIDA ERKEK KUAFÖRÜ
YASAL OLMAYAN ÇOK SAYIDA ERKEK KUAFÖRÜ

YASAL OLMAYAN ÇOK SAYIDA ERKEK KUAFÖRÜ

Girne’de erkek kuaförleri denetlendi

A+A-

KKTC Erkek Kuaförler Birliği, geçtiğimiz gün Girne’de denetim yaptı. Denetimlerde çalışanların ustalık ve kalfalık belgeleriyle 18 yaşından küçük çalışanların çıraklık sözleşmeleri incelendi. Tespit edilen usulsüzlükler, Çalışma Dairesi olmak üzere Sağlık Temel Hizmetler ve belediyelere bildirilecek.

Birliğin eğitim sorumlusu Kenan Aytekin, ellerindeki verilere göre Girne’de 92 erkek kuaförü olduğunu ve yaklaşık 250-300 kişinin çalıştığını söyledi. Kenan Aytekin, Girne’de yasal olmayan çok sayıda erkek kuaförü tespit ettiklerini dile getirdi.

Aytekin, erkek kuaförlerinde çalışan ve ustalık belgesi olmayan kişilerin buhar makinesi kullandığını ayrıca ağda ile maske yaptıklarını da ifade etti.

Aytekin, belediyelerin yasalarına göre bir işletme açılması için aralarında en az 500 metre olması gerektiğine işaret ederek, Girne’de bu kurala uyulmadığını vurguladı.

Herkese kuaför açma izni verilmesiyle gerçekten bu işten kazancını sağlayanların mağdur olduğunu anlatan Aytekin, Girne’de artık ihtiyaç olmayan bölgelerde kuaför salonu açılmasına izin verilmemesi gerektiğini savundu. Aytekin, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile kendi birliklerinden onay alındıktan sonra yeni kuaförlerin açılması gerektiğine dikkat çekti.

Erkek kuaförü işletmecisi Murat Can ise, yasal ve hak sahibi olmayan işverenlerin, kuaförlerde çalışan ustalık belgeli kişileri kandırarak yanlarına aldığını ve dükkan açtığını ancak bir süre sonra işin altından kalkamayarak dükkanı kapattığını kaydetti. Murat Can, böylelikle hem yeni dükkan açanların hem de yıllardır bu işten kazancını sağlayanların mağdur olduğunu aktardı.

Öte yandan Girne KKTC Erkek Kuaförler Birliği, 17 Aralık 2013 tarihinde yönetim kurulu ve şube başkanını seçecek. Toplanma yeri ise Mutlucan Berber Salonu olacak.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.