1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YAŞANANLAR POLİS TEZGAHI”
“YAŞANANLAR POLİS TEZGAHI”

“YAŞANANLAR POLİS TEZGAHI”

“Yaşananlar polis tezgahı”

A+A-

Nadire BAHADİ

Mağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek ve Uçanok grubları arasında Mağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayıp, Mağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan kavgada güvenlik görevlileri ile polisleri fiziki güç kullanıp etkisiz hale getirip müşahede odasında bulunan Ali Osman Uçanok, Ahmet Uçanok, Kamil Osum ve Kamil Uçanok’u ciddi şekilde darp etme davalarından Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan İsmet Felek, Özcan Hangün, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılınç, Akif Uygur ve Haluk Güvence’nin duruşmasına dün de devam edildi.

Davanın dünkü duruşmasında sanık kürsüsünden olayı anlatan İsmet Felek polisin kendisine uydurma senaryolarla komplo kurduğu iddialarını yineleyerek, “18 yıldır bu ülkedeyim. Bir tek sabıkam yok ama beni mafya olarak göstermeye çalışıyorlar” diyerek kendini savundu. Felek hastaneye gitmekteki tek amaçlarının mahkeme önündeki arbedede yaralanan Özcan Hangün’ün doktor kontrolünden geçirilmesi olduğunu söyleyerek, hastanede kavgaya karışan şahısların çoğunu tanımadığını ve arbedeyi hep önlemeye çalıştığını iddia etti.

“Özcan’a saldırdıklarını telefonda öğrendim”
Mağusa Devlet Hastanesi Acil Serviste Kamil Uçanok’un burnunu kırdığı gerekçesiyle yargılanan sanık İsmet Felek, 20 Ağustos 2015 tarihinde saat 11:00 sıralarında Özcan Hangün’ün kayınbiraderi olan İlker Ercüment tarafından telefonla arandığını ve İlker Ercüment’in kendisine Özcan Hangün’ün mahkeme çıkışında saldırıya uğradığını ve yaralandığını söylediğini anlattı. Hangün’ün hastaneye gitmek istemediğini ve Avukat Yunsal İlhan’ın ofisinde yaralı vaziyette beklediğini öğrendiğini ifade eden Felek, Emir Ali Bata’yı durumu anlattığını ve yaklaşık 45 dakika sonra Emir Ali Bata ile birlikte Avukat Yunsal İlhan’ın ofisine gittiklerini ifade etti. Olay yerinin mahşer yeri olduğunu ve Özcan Hangün’ü perişan bir halde gördüğünü kaydeden sanık Felek,  Hangün’ü hastaneye gitmesi için ikna ettikten sonra Yusuf Demiröz’ün arabasına bindirdiklerini, kendisinin de arabasıyla hastaneye gittiğini söyledi.

Felek: “Ben Özcan’ı ararken Kamil Uçanok bize küfretti”
Hastaneye vardıklarında Özcan Hangün’ün Acil Serviste olabileceğini düşünerek Acil Servise girdiğini ve odalara bakarak Hangün’ü aradığını söyleyen Felek, Hangün’ü aradığı sırada Ali Osman Uçanok ile göz göze geldiğini tam bu sırala Kamil Uçanok’un kendilerine küfür ederek “Gelin yarım kalan hesabımızı görelim” diye bağırdığını anlattı. Kendisinin tek amacının Özcan Hangün’ü hastaneye götürüp doktor kontrolünden geçmesini sağlamak olduğunu belirten Felek, hastanedeki arbede sırasında karşı tarafa vurmamaları için defalarca müdahale etmeye çalıştığını ileri sürdü.

“Bir tek sabıkam yok”
Yıllarca Ali Osman Uçanok ile iş yaptığını ve husumeti olmadığını söyleyen sanık İsmet Felek, yaşananların polisin kurgusundan ibaret olduğunu kaydetti. “18 yıldır KKTC’deyim, bir sabıkam bile yok. Polis defalarca hem evimi hem de arabamı aradı bu güne kadar kanunsuz hiçbir şeye rastlamadı. Beni mafya olarak göstermeye çalışıyorlar” diyen Felek, ticaretle uğraştığını ancak polisin ticaret yaptı kişileri de rahatsız ettiğini kaydetti.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.