1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAŞANANLAR SÜRPRİZ OLMADI
YAŞANANLAR SÜRPRİZ OLMADI

YAŞANANLAR SÜRPRİZ OLMADI

Sizce 100 bine yakın Kıbrıslı Türk’ün , Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartı alması ne anlama geliyor?

A+A-

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, dünkü Rum seçimlerinde yaşananları değerlendirdi:

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, dünkü AP seçimleri nedeniyle yaşanan olayların sürpriz olmadığını söyledi. Erk,“Biz bu seçimin Kıbrıslı Türklerin seçimi olmadığını ve AP için Rumların seçimlerin olduğunu, dolayısıyla kendi düzenlemeleri ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kendi egemenliğinde, kendi stratejisi ile ilgili bir durum olduğunu söylüyoruz”dedi.

Yaşananların sürpriz olmadığını belirten Erk, Rum İçişleri Bakanının davranışlarının kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Kıbrıslı Türkler, Avrupa Parlementosu seçimlerine de katıldığına göre, Rumların başından beri istediği gibi yamalanmaya mı gidiyoruz ?

Yanıt: Avrupa Parlementosu seçimlerine katılan Kıbrıslı Türkler bireysel bazda ve bireysel bir girişimle kendi haklarını kullanmışlardır. Bu durumun Kıbrıs Türk halkı olarak ve siyasi liderliği ile yürüttüğü kapsamda bir durum yoktur. Kıbrıslı Türkler burada sadece Kıbrıs Cumhuriyeti’nden doğan haklarını kullandılar bu girişim Kıbrıs Türk halkını yama yapacağı anlamına gelmez.Kıbrıs sorunu siyasi irade ile çözülür.

Sizce 100 bine yakın Kıbrıslı Türk’ün , Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartı alması ne anlama geliyor?

 Kıbrıs Türk halkı Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurucu ortağıdır dolayısıyla bu ortaklıktan doğan hakları da vardır. Kıbrıs Türkleri Federal bir Cumhuriyeti birleştirmeye çalışıyor diye yorumluyorum.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.