1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAYIN YÜKSEK KURULU ÜYELERİ OYÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI
YAYIN YÜKSEK KURULU ÜYELERİ OYÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI

YAYIN YÜKSEK KURULU ÜYELERİ OYÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Yayın Yüksek Kurulu (YYK) Üyeliği Adaylarının Değerlendirilmesine İlişkin Raporu görüşülerek adaylar oyçokluğu ile kabul edildi.

A+A-

YAYIN YÜKSEK KURULU ÜYELERİ OYÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Yayın Yüksek Kurulu Üyeliği Adaylarının Değerlendirilmesine İlişkin Raporu görüşülerek adaylar oyçokluğu ile kabul edildi.

Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nin Yayın Yüksek Kurulu Üyeliği Adaylarının Değerlendirilmesine İlişkin Raporu komite başkanı CTP/BG milletvekili Tufan Erhürman tarafından Genel Kurul’da okundu ve rapor üzerinde görüşmelere geçildi. Daha sonra rapor oyçokluğu ile kabul edildi.

Buna göre komitenin sunmuş olduğu tüm adaylar CTP/BG grubunca aday gösterilen İlkay Diren, Direnç Civa, Gülden Yalık ve Özgül Mutluyakalı ;UBP grubunca aday gösterilen Feyzi Hansel, Olgun Üstün; DP/UG grubunca aday gösterilen Nursel Uysal ve Türkay  Mustafa Saadetoğlu Yayın Yüksek Kurulu üyeliğine seçilmiş oldu.

İYİ İDARE YASA ÖNERİSİ

Ardından “İyi İdare Yasa Önerisi” ile ilgili rapor Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı Tufan Erhürman tarafından okundu. Raporun okunmasının ardından raporla ilgili görüşmelere geçildi. İlk sözü TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı aldı.

ÇAKICI: “ÜLKEDE İŞKENCE VAR”

Yayın Yüksek Kurulu’na ret oyu verildiğini çünkü muhalefetin temsil edilmediğini söyleyen Çakıcı, üç siyasi partinin üyelerinin temsil edildiğini ifade etti ve bunu eleştirdi.

İyi İdare Yasası’na ihtiyaç duyulduğunu belirten Çakıcı, yasa yapmakla işin bitmediğini söyledi. Yasaya olumlu oy vereceklerini, tüm siyasi partilerin destek verdiğini belirten Çakıcı, amaçlarının yapıcı eleştiriler yapmak olduğunu ifade etti.

Çakıcı, yasalar çıkarıldığını ancak bunlara uyulması da gerektiğini söyleyerek, işkence iddialarına değindi.

Ülkede işkence olduğunu, bunu araştıracak komite kurulduğunu, rapor çıkarıldığını ve polise gönderildiğini anlatan Çakıcı, adı geçen polislerin terfi etmesinin söz konusu olduğunu, hesap sorulmadığını ifade etti.

Çakıcı, İçişleri Bakanı’ndan konuyu araştırmasını ve bilgi vermesini istedi.

Hükümetin atamalar yaptığını söyleyen Çakıcı, kanser doktoru atanması gerektiğini, doktorların feryat eder duruma geldiğini kaydetti.

KOP ve KTFF konusuna da değinen Çakıcı, hükümetin bu konuda tavrının ne olduğunu merak ettiğini, Başbakan ile yardımcısı arasında farklı görüşler olduğunu ifade etti.

Çakıcı, “Sertoğlu’nun imzası doğrudur. Biz destekliyoruz. Bu sürecin ileriye taşınması gerekir” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: “BAŞKA YASALARI DA TETİKLEMELİ”

“İyi İdare Yasası” ile ilgili görüşlerini açıklayan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, yasaya olumu oy vereceklerini belirtti. Çavuşoğlu, henüz hükümetin sorunlara çözüm üretecek bir yasayı meclise getiremediğini söyledi.

İcraatlara bakıldığında, hükümetin icraatlarının bu yasayla örtüşmediğinin görüldüğünü iddia eden Çavuşoğlu, “Bencilce bir davranış var” dedi.

Çavuşoğlu, Yüksek Yayın Kurulu konusuna değinerek, basında da ciddi sorunlar yaşandığını söyledi. Hükümette iken “Basın Etik Yasası” çalışması yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, ancak hükümetin düştüğünü ve ileri gidilemediğini söyledi. Çavuşoğlu, yasanın geçmesi gerektiğini, basında yalan haberler çıktığını savundu.

“İyi İdare Yasası”nın yararlı başka yasaları da tetiklemesini umut ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, basında doğru olmayan haberlerin yayınlanmaması konusunda da söz konusu yasanın işe yaramasını arzu ettiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, Basın Etik Yasası’nın en kısa sürede Cumhuriyet Meclisi’ne getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, hükümetin yaptığı icraatların İyi İdare Yasası’nın mantığıyla bağdaşmadığını söyleyerek, yapılan atamaları eleştirdi.

Mehmetçik Belediyesi’nde yaşanan sıkıntılara da değinen Çavuşoğlu, belediyenin bütçesinin yapılamadığını sorunların devam ettiğini kaydetti.

Bakanlar Kurulu kararlarına ulaşmakta zorluk çektiklerini belirten Çavuşoğlu, bilgiye ulaşamadıklarını söyledi. Bilgilerin saklanabilmesi imkanı olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, kararların daha önce gazeteciler tarafından irdelendiğini ancak şimdi bunun yapılmadığını söyledi.

Mağusa Limanı’nda bekletilen içkilerin hangi ortamda bekletildiği, bozulup bozulmadığının incelenmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, bu konuda inceleme yapılmasını istedi.

Mağusa Limanı’nda çevreye zarar verdiğinden şüphe ettikleri bir yağ bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bu malzemenin bilgi verilmeden alana sokulduğundan şüphe edildiğini, hükümetin bunu araştırarak bilgi vermesini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.