1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YAYINLARIN DURMA RİSKİ ORTADAN KALKTI"
“YAYINLARIN DURMA RİSKİ ORTADAN KALKTI"

“YAYINLARIN DURMA RİSKİ ORTADAN KALKTI"

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan'ın açıklamasına göre

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan, Kurum Merkez binasına elektrik enerjisinin bağlanmasıyla birlikte yayınların durma tehlikesinin ortadan kalktığını bildirdi.

Tümerkan, Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada belirtildiği gibi 31 Ocak’a kadar borçların taksitlendirilmesiyle ilgili adım atılması gerekeceğine işaret ederek, “Biz zaten elektrik kurumuyla bu konuda görüşmelerimizi son aşamaya getirmiştik. Önümüzdeki günlerde bu konuda gerekli adımların atılıp bu sorunun tamamen ortadan kalkacağı yeni bir aşamaya geçeceğimizi düşünüyorum” dedi.

BRT’nin yılların birikimi bir borçla karşı karşıya olduğunu anlatan Tümerkan, borcun kalkması kurumun mali yapısının güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Mete Tümerkan, BRT’nin özel radyo televizyonların yanı sıra mobil iletişim şirketleri, Telekomünikasyon Dairesi, Sahil Güvenlik, Polis Genel Müdürlüğü’ne hizmetler verdiğini belirterek, gelinen aşamada verilen hizmetlerin bedelinin günün koşullarına uygun şekilde alınması için gerekli düzenlemelerin yapılacağını kaydetti.

Önümüzdeki dönemde kurum içerisinde tasarruf tedbirlerinin de gündeme geleceğini ifade eden Tümerkan, 50 yıllık Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun en az Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek)  kadar Kıbrıs Türkü için önemli ve stratejik bir kurum olduğunu söyledi.

Tümerkan, kurumlar arasında var olan sorunların karşılıklı diyalog, işbirliği ve sorumluluk anlayışıyla aşılması gerektiğini belirterek, son günlerde Kıb-Tek’in devlet kurumlarının elektriklerini kesmesiyle yaşanan tartışmaların, ilgili tüm devlet kurumlarını yaraladığını üzüntüyle gördüğünü kaydetti.

Mete Tümerkan, BRTK’ye elektrik enerjisinin yeniden bağlanmasıyla birlikte, tüm Radyo Televizyon yayınlarının durma tehlikesinin an itibarıyla ortadan kalktığını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.