1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAZIK DEĞİL Mİ?
YAZIK DEĞİL Mİ?

YAZIK DEĞİL Mİ?

Yazık değil mi?

A+A-

 

Doğal ve tarihi zenginlikleri ile KKTC’nin en güzel yerleşim yerlerinden biri olan Lefke’de,  birtakım kendini bilmez kişilerin çevreye bıraktığı atıklar görenlerin yüreğini burkuyor.

Duyarlı vatandaşlar, Trodos dağlarının eteklerinde bakir alanlarıyla öne çıkan Lefke’deki bu üzen görüntülerin önüne geçişmesi için yetkilileri göreve davet etti.

Vatandaşların doğa yürüyüş yaptıkları Lefke bölgesindeki dağ ve ormanlık alanlarda hayvan pisliklerinden leşlerine insan sağlığı ve çevreyi olumsuz etkileyecek birçok unsur göze çarpıyor.

Arı kovanlarına da zarar veriyor

Bal üreticisi vatandaşların kovanlarının da yer aldığı bölgedeki pislik bal üretimini de tehtid ediyor. Çevrede yer alan ağıllar da yürüyüş alanlarını kullanan vatandaşlar tarafından en önemli şikayet konusu.

“ Herhalde başka ülkede örneği yok”

Yaşanan olumsuzluklar karşısında duydukları rahatsızlığı Diyalog muhabiriyle paylayan vatandaşlar, “ Tanrı bize böylesi güzel bir doğa bahşetmişken bunu kendi ellerimizle öldürmek herhalde sadece bizim insanımıza has bir özellik olsa gerek” diyerek sitemde bulundu.

Ölü hayvan leşleri doğaya bırakılıyor

Özellikle ölen hayvanların leşlerinin gelişigüzel doğaya bırakıldığından dert yanan vatandaşlar, bu durumun hem çevre hem de insan sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekti. Bu konuda ne Çevre Dairesi’nin ne de belediyenin yapılan şikayetleri dikkate almadığını ileri süren vatandaşlar, bu vurdumduymazlıktan cesaret alan kendini bilmezlerin çevreyi kirletmeye devam ettiğini belirtti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.