1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ YETKİLİLERİ ADANA'DA TEMASLARDA BULUNDU
YDÜ YETKİLİLERİ ADANA'DA TEMASLARDA BULUNDU

YDÜ YETKİLİLERİ ADANA'DA TEMASLARDA BULUNDU

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Suat İ.Günsel ile Kurucu Rektör Yardımcısı Tümer Garip, Adana’da ziyaretlerde bulunarak üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Suat İ.Günsel ile Kurucu Rektör Yardımcısı Tümer Garip, Adana’da ziyaretlerde bulunarak üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Rektör Günsel, ilk ziyaretini Sabah Gazetesi’ne yaptı.  Bölge Koordinatörü Ersin Ramoğlu’na destekleri için teşekkür plaketi veren Günsel, “YDÜ olarak basın yayını bir ülkenin pusulası olarak görüyoruz. Gazeteciler, ülkenin rotasını bulması için eğitimde, sağlıkta, kültür sanatta, bilimde iletişimi en derin şekliyle sağlayıp dünyanın gelişmesinde katkıda bulunuyor” dedi.

Günsel, “Biz Türkiye’ye, Adana’ya yakın bir üniversiteyiz. Adımız da bu yüzden Yakın Doğu Üniversitesi” şeklinde konuştu.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NE VE ADANA VALİSİ’NE ZİYARET

Günsel ve Garip’in daha sonra Çukurova Üniversitesi’ne geçerek Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ile bir araya geldiği; görüşmede, iki üniversite arasında bazı konularda iş birliği yapılması için görüş alış verişinde bulunulduğu ve  YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel’in, Rektör Kibar’ı Kıbrıs’a davet ettiği belirtildi.

Açıklamada, Dr. Günsel'in Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u da ziyaret ettiği; Üniversite ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk ve tek üniversite Hastanesi olan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi hakkında bilgi vererek, Hastane'nin bu yıl Avrupa Uluslararası En iyiler Ödül Töreni'nde “Altın Kalite Ödülü”ne layık görüldüğünü anlattığı kaydedildi.

YDÜ ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasındaki anlaşma gereği, Kıbrıs'ta bulunan Türk vatandaşlarının sigorta kapsamında tedavi edildiğini de hatırlatan Günsel, “KKTC’de bulunan türk vatandaşlarımız kendilerini evinde hissediyor” dedi.

Ziyaret'in sonunda Vali Coş ve Günsel birbirlerine plaket takdim ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.