1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ’DE “TÜRKMENİSTAN TARAFSIZLIK GÜNÜ” ETKİNLİĞİ
YDÜ’DE “TÜRKMENİSTAN TARAFSIZLIK GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

YDÜ’DE “TÜRKMENİSTAN TARAFSIZLIK GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

Türkmenistan’ın Tarafsızlık Gününün 18. Yılı’nı kutlamak için Yakın Doğu Üniversitesi Türkmen Öğrencileri Birliği Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon’da etkinlikler gerçekleştirdi.

A+A-

Türkmenistan’ın Tarafsızlık Gününün 18. Yılı’nı kutlamak için Yakın Doğu Üniversitesi Türkmen Öğrencileri Birliği Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon’da etkinlikler gerçekleştirdi.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, etkinliğe, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yakın Doğu Eğitim Vakfı Müdürü Cemre S. Günsel, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Ümit Serdaroğlu, Uluslararası Ofisi Müdürü Arash Sharghi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Türkmenistan Marşının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yakın Doğu Eğitim Vakfı Müdürü Cemre S. Günsel, geceyi düzenleyen Yakın Doğu Üniversitesi Türkmen Öğrencileri Birliği’ne hazırladıkları güzel program için teşekkürlerini sundu.

Günsel’in ardından Türkmen Öğrenciler adına konuşan Aziz Bekiyev ise, Yakın Doğu Üniversitesi yönetimine teşekkürlerini sunarken, “Bu fırsattan faydalanarak Türkmen halkını bir kaç cümleyle anlatmak istiyorum. Bugün ülkemiz tarihin en önemli günlerinden biridir. Tarafsızlık bayramıdır. Halkımız büyük coşkuyla bayramı kutlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Türkmenistan’ın dört bir yanında bu bayramın kutlanmakta olduğunu dile getiren Bekiyev, “Ayrıca Türkmen halkı ve ben, Türkmenistan’ın parlak bir geleceği olduğuna inanıyoruz. Okulumuzda Türkmen öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerle, Türkmen halkının geleneklerini ve adetlerini sizlere az da olsa tanıtabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Türkmenistan bayrak figürlü Tarafsızlık Gününü için pasta Cemre S.Günsel tarafından kesildi, ardından Türkmenistan Tanıtım Filmi gösterimi yapılırken, Türkmenistan’ın geleneksel kıyafetlerinin yer aldığı defile gerçekleştirildi.

Türkmen öğrencilerinden Makhtumkuli Pyragy “Türkmenin” adlı şiiri okurken, ardından tiyatro gösterisi gerçekleştirildi ve gece Türkmenistan Geleneksel Halk Dansları gösterisiyle son buldu.

Programın ardından tüm misafirlere geleneksel Türkmen yemekleri ikram edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.