1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YEMEDİĞİM ETİ HALKIMLA PAYLAŞMAM”
“YEMEDİĞİM ETİ HALKIMLA PAYLAŞMAM”

“YEMEDİĞİM ETİ HALKIMLA PAYLAŞMAM”

Kendimiz üretiyoruz. Ailemin tüketeceği ete ne verdiğimi bilmeliyim...

A+A-

Eyler Hindi Direktörü Eriş Çoban;

Eyler Hindi Direktörü Eriş Çoban, Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu programının konuğu oldu. Çoban, Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindinin, yerli üretimini yaptıklarını belirtti. Hindilerin tükettikleri yemi dahi kendilerinin ürettiklerini ifade eden Çoban, ‘çocuğuma yediremeyeceğim şeyi halkımla da paylaşmam’ dedi.

“HALKTAN İNANILMAZ OLUMLU TEPKİRLER VAR”

Hindi üretiminde halktan olumlu tepkiler aldıklarını belirten Çoban, bu üretime nasıl başladıklarını da şu sözlerle anlattı; “İlk olarak piliç üretimi ile başladık. Kuş gribinden sonra piliç üretimini durdurmak zorunda kaldık. Bir müddet üretim yapmadık. Üçkardeş, bugüne kadar ithalatçı firmaların elinde olan hindi sektörünü değerlendirmeye aldık. KKTC’nin 6 yıl önce yıllık hindi tüketimi 600 adetti. Dolayısıyla hiçbir şirket 600 kişinin tükettiği bir ürünü üretme cesaretinde bulunmadı. Bizde o dönemde karar verdik. Üçkardeş canla başla çalışarak hindi üretimine adım atma noktasında bir karar aldık.”

“6 YIL ÖNCE 600 ADETKEN,ŞİMDİ 20 BİN HİNDİ TÜKETİLİYOR”

“6 yıl önce kilosu 18 TL olan hindiyi biz şu an 17,95’e tüketici ile buluşturuyoruz” diyen Çoban, 6 yıl önce yıllık tüketimi 600 adet olan hindinin, günümüzde 20 bin civarına ulaştığını ise şu sözlerle ifade etti: “6 yıl önce yıllık 600 adet olan hindi tüketimi günümüzde 20 bin civarında bir rakama ulaştık. Yılbaşında hindi üretimi yaklaşık 5 bin civarında. Otel ve restoranlar yurt dışından hindi eti getirmeye ihtiyaç ve talep hissetmiyor.”

“AİLEMİN TÜKETECEĞİ HİNDİYE, NE VERDİĞİMİ BİLMELİYİM”

Hindi üretimini kendileri yaptıkları gibi hindilerin tüketeceği yiyeceğin üretimini de kendilerinin yaptıklarını belirten Çoban; “Kendimiz üretiyoruz. Ailemin tüketeceği ete ne verdiğimi bilmeliyim. Kullandığım sudan, tükettiğim yeme kadar ne verdiğimi bilmeliyim ki, kendi çocuğuma verdiğim gibi halkıma da verebileyim. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.