1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ BİR HASTANE SKANDALI!
YENİ BİR HASTANE SKANDALI!

YENİ BİR HASTANE SKANDALI!

Bütçemiz yeterli olmadığı için özel hastanelere gidemiyoruz. Devlet hastanelerinde üçüncü sınıf insan muamelesi görüyoruz. Üzerine azar işitip sinirleniyoruz!

A+A-

Kalbine “Holter” cihazı taktırmak için bir buçuk ay önce Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden randevu alan bir hastaya, “başkasına taktık, git sıran gelince takarız” dendi; hastanın annesi isyan etti

Lefkoşa’da Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, bir buçuk ay bekleyen randevulu hastaya, kontrol maksatlı takılacak cihazın, başka bir hastaya takıldığı öne sürüldü.

Kızının kalp sorunu olduğunu ve kalbine “Holter” taktırmak için bir buçuk ay önce Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden randevu aldığını belirten Müesser Özerin, dün sabah kızıyla birlikte hastaneye gittikleri zaman cihazın başkasına takıldığını öğrenince çılgına döndü.

Holterin, kalbin elektrik aktivitesinin 24 saat veya daha uzun süreli olarak kaydedilmesi işlemini yaptığını anlatan Özerin, kızının bu işlem için bir buçuk ay beklediğini ve dün sabah saat 09.30’da hastaneye gittiklerini aktardı.

Ancak randevu saati geldiğinde hemşirenin, kızına takılacak cihazın başka bir hastaya takıldığını söylediğini iddia eden mağdur anne, hastane yetkililerinin kendilerine ileriki bir tarih için randevu vermek istediğini, kendisinin bu teklifi reddettiğini söyledi.

“Bütçemiz yeterli olmadığı için özel hastanelere gidemiyoruz. Devlet hastanelerinde üçüncü sınıf insan muamelesi görüyoruz. Üzerine azar işitip sinirleniyoruz. Devletten düzgün hizmet alamayacaksak niye vergi ödüyoruz? Sırf birinin tanıdığı var diye diğerleri hep mağdur olmak zorunda mı?” diye isyan eden Özerin, kızının sağlığının söz konusu olduğunu ve kendisi gibi bir çok kişinin de tüm bu sorunlardan şikayetçi olduğunu öne sürdü.

Kızına tekrardan cihaz bulup taktırmak için para borçlanıp özel hastaneye gitmek zorunda kaldığını belirten Özerin, “Kızımın sağlığı söz konusu. Kime şikayet etsem nereye gitsem bilemiyorum. Herkes bir bahane söyleyip başından atıyor. Madem cihazı herkes kafasına göre dağıtabiliyor, neden randevu verip insanları bekletip ümitlendiriyorlar?” dedi.

“Cihaz aciliyete göre takılıyor”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Ramadan Kamiloğlu, hastanenin üç adet holter cihazı olduğunu ve bu cihazların hastaların aciliyet durumuna göre takıldığını kaydetti. Dr. Kamiloğlu, bu yüzden Müesser Özerin’in kızını göndermek zorunda kaldıklarını ve sırası geldiğinde çağrılacağını söyledi.

Kamiloğlu, “Üç holter cihazımız var. Bu sayı yetersiz olduğundan bakanlık beş tane daha cihaz sipariş etti. Önümüzdeki ay bu cihazlar da gelecek. Sırası geldiği zaman gönderilen hasta çağrılacak” dedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.