1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'YENİ HASTANE GÜZELYURT’A YAPILACAK'
'YENİ HASTANE GÜZELYURT’A YAPILACAK'

'YENİ HASTANE GÜZELYURT’A YAPILACAK'

'Yeni hastane Güzelyurt’a yapılacak'

A+A-

 

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bayram ziyaretleri kapsamında Yeşilyurt’taki Cengiz Topel Hastanesi’ni ziyaret etti. Bakan Gülle ziyarette Cengiz Topel Hastanesi konusundaki düşüncesini de ifade etti.

Gülle, Cengiz Topel Hastanesi’ni geliştirerek hizmeti sürdürmesini ayrıca Güzelyurt ve Lefke bölgesinin geliştirilmesini öngördüklerini söyledi.

Sağlık alanında yaşanan birtakım sıkıntılar bulunduğuna da değinen Gülle, hemşire ve doktor eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

Yeni hastanenin Güzelyurt’a inşa edileceğini belirten Gülle, Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılacağı anlayışını kabul etmediklerini dile getirdi.

Gülle’nin ziyareti sırasında hastane önünde toplanan bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi Cengiz Topel Hastanesi’nin yaşatılması için eylem yaptı.

Eylem sırasında taleplerini ortaya koyan Lefke Vakfı Başkanı Vehib Nekibzade, hastanenin kapatılmasına veya küçültülerek poliklinik haline getirilmesine kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Eylemde yapılan diğer konuşmalarda da Lefke bölgesine yatırım yapılmadığı savunularak, eleştirilerde bulunuldu.

Eylem yapan grup ile görüşen Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Cengiz Topel Hastanesi’nin yaşatılması için hep birlikte eyleme gitmeye hazır olduğunu söyledi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.