1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ TREND
YENİ TREND

YENİ TREND

Leyla ile Samiye kardeşler sürekli

A+A-

Leyla ile Samiye kardeşler sürekli isim değiştirerek, piyasadan veresiye mal toplayıp, başkasına satıyor ve geçimlerini sağlıyorlar

Leyla ile Samiye Macilla isimli iki kız kardeş, daha öncede işledikleri, başkasının kimliğine bürünerek dolandırıcılık yapmak suçundan dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa’da ikamet ettikleri ve işsiz oldukları öğrenilen Macilla kardeşler son olarak, “Selçuklu Collection” isimli iş yerine müşteri olarak gidip, kendilerini başka şahıs olarak tanıtıp 800 TL tutarında alışveriş yaptı. Polise yapılan şikayet üzerine 45 yaşındaki Samiye ile 48 yaşındaki Leyla, Lefkoşa’da tespit edilerek gözaltına alındı ve dün tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

 

Pişmanlık değil pişkinlik...

Mahkemeden söz hakkı alan Samiye Macilla pişman olduğunu belirterek, özür diledi. Ancak duruşmaya bakan yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlının pişmanlık sözleri üzerine, “Bu kaçıncı suçunuz. Size daha önce birçok kez şans verdik. Hata bir kez yapılır, bir daha yapıldığında hata olmaz” şeklinde konuştu.

 

İsimler aynı soyisimler değişti...

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen teminat duruşmasında polis, zanlıların sahtekârlıkla mal temini suçlarından dolayı gözaltına alındıkları açıkladı. Polis, zanlılar Leyla Macilla ile Samiye Macilla’nın 15 Mayıs’ta “Selçuklu Collection” isimli iş yerine giderek kendilerini Leyla Erkut ve Samiye Hasan olarak tanıttıklarını söyledi.

 

Benzer suçlardan sabıkaları var...

Polis, zanlıların sahtekârlıkla 800 TL değerinde mal aldıklarını açıkladı. Samiye Macilla’nın benzer suçlardan sabıkası bulunduğunu kaydeden polis, bu suçlardan dolayı cezaevine gönderildiğini açıkladı. Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç, her iki zanlının yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkış yasağı, bir kefilin 50’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmalarına karar verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.