1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ YIL MESAJINDA BARIŞA VURGU YAPTI
YENİ YIL MESAJINDA BARIŞA VURGU YAPTI

YENİ YIL MESAJINDA BARIŞA VURGU YAPTI

Yeni Yıl Mesajında Barışa Vurgu Yaptı

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni yıla, Kıbrıs sorununu artık geride bırakma kararlılığı ve genç kuşaklara barış içinde yepyeni bir gelecek yaratma arzusu ve umuduyla gireceklerini söyledi.

Akıncı, “Büyük bir değişimi gerçekleştirip, yeni bir gelecek yaratmayı Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olarak elbirliğiyle başarabileceklerine” vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yayınladığı yeni yıl mesajında, 2015 yılını geride bırakıp yeni bir yıla girerken, geride bıraktıkları yılın, dünyanın çeşitli yerlerinde ve özellikle bölgede savaşın ve istikrarsızlığın yarattığı acıları yüreklerinde hissettikleri bir yıl olduğunu kaydetti.

Sahile vuran cansız çocuk bedeninin yarattığı travmayı hiç kimsenin unutmasının mümkün olmadığını belirten Akıncı, böylesi bir ortamda yarım yüzyıldır çözümsüz kalan Kıbrıs konusunda yoğun bir müzakere süreci yaşadıklarını ve 2015’te çözüm yolunda mesafe aldıklarını dile getirdi.

Akıncı, henüz tüm güçlükleri aşamadıklarını ancak aynı kararlılıkla devam ederek ve birbirlerini anlama çabasını sürdürerek 2016 yılında çözüme ulaşmalarının mümkün olduğunu belirterek, şu görüşlerini paylaştı:

“Yeni yıla, Kıbrıs sorununu artık geride bırakma kararlılığı ve genç kuşaklarımıza barış içinde yepyeni bir gelecek yaratma arzusu ve umuduyla giriyoruz. Büyük bir değişimi gerçekleştirip, yeni bir gelecek yaratmayı Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olarak elbirliğiyle başarabiliriz. 2016’da Kıbrıs Türk toplumu ve Kıbrıs Rum toplumuna; Maronit, Ermeni, Latin, hangi kökenden olursa olsun tüm dünya insanlarımız ile dünya insanlığına barış, huzur ve mutluluk diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.