1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YENİDEN DOĞMAK”
“YENİDEN DOĞMAK”

“YENİDEN DOĞMAK”

Ne güzel bir şafak vakti yeniden doğmak...Çığlık Çığlığa ...

A+A-

Kıbrıs Türk basınına, değişik gazetelerin yazı işlerinde ve idari kadrolarında aldığı görevlerle uzun yıllar hizmet eden Hüseyin Kaba, şiirlerini, “Yeniden Doğmak” adını verdiği kitabında topladı.

Kaba’nın “Yeniden Doğmak” adlı şiir kitabı Söylem Yayınları’ndan çıktı.

Basılanlardan bir kısmı, Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na hibe edilen kitapta, 24 şiir yer alıyor.

Kapak resmi Veysi Soyer’e ait olan “Yeniden Doğmak”ta kitaba ismini veren şiirde “Ne güzel bir şafak vakti yeniden doğmak/Akdeniz’in mavilikleri üstüne/Esmek bir seher yeli gibi ılgıt, ılgıt/Dalgalara/Ve/Her sabah yeniden/Köpük, köpük/Dalga, dalga/Sırılsıklam âşık uyanmak/Mor kaküllü dalgalarla/Irz-ehli/Afrotid Kıbrıs’ta” dizeleri yer alıyor.

1945 yılında Mora’da (Meriç) doğan Hüseyin Kaba, çeşitli gazetelerin mutfağında, idari kadrolarında, haber sorumlusu, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Siyasi yazıları, makaleleri, öykü ve araştırmaları yayımlanan Kaba, Raif Denktaş Vakfı’nın düzenlediği “Vatanımız KKTC” isimli yarışmada özel ödül aldı. Çeşitli etkinlikler ve sempozyumlarda bildiriler de sunan Hüseyin Kaba’nın “Togan ailesi ve Bozkurt Gazetesi” konulu bildirisi ve “Çığlık Çığlığa Lefkoşa” adlı yayımlanmamış bir kitap çalışması bulunuyor.

Kaba’nın ödül kazanmış öyküleri de var.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.