1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİŞEHİR’DE TRAFİK KEŞMEKEŞİ
YENİŞEHİR’DE TRAFİK KEŞMEKEŞİ

YENİŞEHİR’DE TRAFİK KEŞMEKEŞİ

Lefkoşa Yenişehir bölgesinde bulunan trafik ışıklarının karşılıklı olarak yanması karmaşaya neden oluyor

A+A-
Lefkoşa Yenişehir bölgesinde bulunan trafik ışıklarının karşılıklı olarak yanması karmaşaya neden oluyor. Birçok kez araçlar burun buruna gelirken sıkça ufak kazalar yaşanıyor. Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı, esas sorunun trafik ışıklarının tek bir kuruma değil de farklı kurumlara bağlı olmasından kaynaklandığını söyledi. Avcı, sorunu çözmenin yolunun çember yapılması olduğunu vurguladı.

Trafik yönetimi farklı kurumlarda
Yenişehir ışıklarında bir araba karmaşası yaşandığını söyleyen Mehmet Avcı, bunun dört yol ortasının çok geniş olmasından kaynaklandığını ve araçların sağa-sola dönmek için farklı noktalarda durduğunu söyledi. Esas sorunun bazı trafik ışıklarının belediyelere, bazılarının karayollarına, bazılarının da İçişleri Bakanlığı’na bağlı olmasından kaynaklandığını söyleyen Avcı, bu kadar küçük bir ülkede sayısı yirmiyi geçmeyecek bir trafik sisteminin, yönetilmesinin bile tek elden yapılamadığını ifade etti.

Tüm ışıklar tek merkezden yönetilmeli
“Yenişehir bölgesinde uzun araç kuyrukları oluştuğu ve trafik karmaşası yaşandığı aşikârdır” diyen Avcı, Cemal Bulutoğluları’nın belediye başkanlığı döneminde kendisinin de katıldığı toplantılarda bu noktaya çember yapılması için proje hazırlandığı ve çalışmalara başlandığını, fakat üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen halen daha hiçbir gelişme olmadığını ifade etti.
 
Tüm trafik ışıklarının tek merkezden yönetilmesi gerektiğine vurgu yapan Avcı, Avrupa’da olduğu gibi trafik ışıklarının uzaktan kumandalı merkezlerde yönetilmesi ve trafik yoğunluğunun bu yolla çözülmesi gerektiğini belirtti. Özellikle elektrik faturası ödenmedi, ya da elektrik kesildi diye trafik ışıklarının çalışmamasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Avcı, Yenişehir ışıklarındaki keşmekeşin çözümü için ya çember yapılması ya da Başbakanlık ışıklarındaki sisteme dönülmesi gerektiğini ifade etti. 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.