1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YILLARDIR HEP BÖYLE
YILLARDIR HEP BÖYLE

YILLARDIR HEP BÖYLE

yol kenarlarında biriken çöp ve molozlar, işletme sahiplerinin tepkisine neden oldu

A+A-

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde, yol kenarlarında ve işletme önlerinde biriken çöpler, yıllardan beri bölge esnafının en çok tepki gösterdiği konular arasında yer alıyor.

Bu bölgenin her zaman kirli olduğunu iddia eden işletme sahipleri, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ekiplerinin yetersiz olmasından yakındı.

Fabrika ve işyerlerinden her gün tonlarca çöp ve moloz çıktığını anlatan bir işletme sahibi, ekonominin kalbinin attığı sanayi bölgesine böyle kirli bir görünümün yakışmadığını söyledi.

LTB Temizlik Şube Sorumlusu Hasan Aybar, geçtiğimiz günlerde kandil nedeniyle resmi tatil olduğunu ve çöplerin de bu sebepten yığıldığını söyledi.

Aybar, resmi tatillerde LTB çalışanlarına mesai ödemek zorunda kaldıklarına dikkat çekerek, belediyenin içinde bulunduğu ekonomik zor durum nedeniyle resmi tatillerde personelin çalışmadığını ve çöplerin birikmesine neden olduğunu kaydetti.

Organize Sanayi Bölgesi’nde, çöplerin haftada iki defa toplandığını ve moloz atıkları için de bir aracın her gün bölgede çalıştığını belirten Aybar, temizlik şubesinin ellerindeki imkânlarla titizlik içerisinde hizmet verdiğini kaydetti.

Aybar, biriken çöplerin temizlenmeye başlanacağını kaydetti ve işletme sahiplerinin biraz daha anlayışlı olmasını istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.