1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE AYRI AYRI GETİRİLDİLER
YİNE AYRI AYRI GETİRİLDİLER

YİNE AYRI AYRI GETİRİLDİLER

Yine ayrı ayrı getirildiler

A+A-

Uçanok ve Felek grubu, hükümsüz tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından, Ağır Ceza’ya havale edilmek üzere yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da  20 Ağustos 2015 tarihinde çıkan büyük kavganın tarafları Uçanok ve Felek grubu mahkemenin verdiği hükümsüz tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün Ağır Ceza Mahkemesine havale edilmek üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı. İki grupta mahkeme binasına geniş güvenlik önlemleri altında farklı saatlerde getirildi. Mahkemeye öğleden sonra ilk olarak 11 kişi olan  Felek grubu getirildi.  İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz sanıkların Ağır Ceza Mahkemesine havale edilmesi için dosyadaki bir takım eksikliklerin giderilmesi için mahkemeden süre talep etti. İldeniz ayrıca sanıkların tutukluluk sürelerinin devamını talep etti. Sanık avukatları talep edilen süreye itiraz etmezken tutukluluk talebine itiraz etti.

7 Ekim’de devam
Huzurundaki beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, İddia Makamının mahkemeye ek tutukluluk talebi ile ilgili gerekli şahadeti aktarmasına olanak sağlamak için, dava ile ilgili 2 Ekim Cuma günü Yüksek Mahkeme’de görüşülecek olan istinaf duruşmasını da göz önünde bulundurarak, davayı 7 Ekim 2015 tarihine erteledi.

Uçanoklar bugün yeniden mahkemede
Felek grubunun ardından 6 kişi olan Uçanok grubu mahkeme binasına getirilerek Yargıç huzuruna çıkarıldı. Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, sanıkların Ağır Ceza Mahkemesine havale için gerekli dosyayı tamamlamak için çok kısa bir tehir isterken, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Sanıkların avukatı Emre Kadri, tutukluluk talebine itiraz ederek tanık dinletmek amacı ile mahkemeden fırsat istedi. Huzurundaki beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, duruşmayı bugün saat 14.00’e erteledi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.