1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE DEVRE DIŞI KALDI!
YİNE DEVRE DIŞI KALDI!

YİNE DEVRE DIŞI KALDI!

KKTC dün gece karanlığa büründü

A+A-

Arıza nedeniyle AKSA’nın Kalecik’teki santrallerinin tümü ve KIB-TEK’in Teknecik’deki dizel santralleri devre dışı kaldı.

Elektrik Çalışanları Sendikası(EL-SEN)’in bağlı bulunduğu TÜRK-SEN’in Genel Başkan Vekili Tuluy Kalyoncu’nun geç saatlerde sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı açıklamaya göre arıza nedeniyle 23.40′dan 03.05′e kadar elektrik verilemedi.

Elektrik akımın tekrardan verilmesinin ardından kısa bir süre sonra bazı yerlerde tekrar elektrik kesintileri yaşanmaya başladı.

Birçok yurttaş sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaşanan kesintilere tepki gösterdi.

İşte TÜRK-SEN Genel Başkan Vekili Tuluy Kalyoncu’nun açıklamaları:

Alsancak Trafo Merkezi ile Girne I Trafo Merkezi arasında 66 kV havai hatta meydana gelen arıza ve bu arızanın devrede olan santralleri de etkilemesi nedeniyle saat.23.40 civarında neredeyse KKTC’nin tamamı elektrik enerjisiz kaldı. Arıza nedeniyle AKSA Enerji Üretim AŞ’ne ait kalecik bölgesindeki santrallerin tümü ve KIB-TEK’e ait Teknecik’teki Dizel Santraller devre dışı kalırken, yine KIB-TEK’e ait iki adet 60 MW’lık buhar türbinlerinde üretim neredeyse sıfırlanma noktasına kadar geriledi. Trafo merkezleri ve iletim sisteminde uzaktan yapılan işletmede de kısa adı SCADA olan merkezi sistemde yaşanan sorunlar nedeniyle aksamalar meydana gelince, kesintinin tamamen sonlandırılması saat.03.05’i buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.