1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE KKTC VE YENİDEN HASTANE SKANDALI!
YİNE KKTC VE YENİDEN HASTANE SKANDALI!

YİNE KKTC VE YENİDEN HASTANE SKANDALI!

''Başhekim hiçbirşey yapmadı''

A+A-

 

Hastanede yönetim boşluğu yaşandığı ve buna paralel olarak belli bir kesimin istediğini yaptığı ve bunlardan kimsenin hesap sormadığı öne sürülüyor.

Muhasebede meydana gelen para açığı ve arkasından yandığı öne sürülen faturaların dost ve ahbap çavuş ilişkileri nedeniyle yeterince araştırılmadığına vurgu yapılıyor.

BAŞHEKİM BİRİLERİNİ KORUMAYA ÇALIŞTI

Hastanede çalışan hemşire çevrelerinden güvenilir kaynaklar yaptıkları açıklamada, hastanede tam bir yönetim boşluğu yaşanıyor. Son günlerde muhasebede meydana gelen açık ve arkasında yandı diye bildirilen faturalar medyada günlerdir yayınlanıyor. Ama dost ahbap çavuş ilişkileri bu yolsuzluğu önlemeye çalıştı fakat başarılı olunmadı. Hastane Başhekimi Dr. Aykut Üretici bu skandal olay meydana çıktığında basına yaptığı açıklamada böyle bir olayın olmadığını iddia etti.

Başhekim bu açıklaması ile birilerini korumaya çalıştı. Bu olay şimdi ortaya çıktı. Maliye Müfettişlerinin denetlemesi sonrasında açık alan faturaların 2012 yılından beridir kayıp olduğu ortaya çıktı dedi.

BAŞHEKİM HİÇBİRŞEY YAPMADI

Ayni Kaynaklar açıklamalarına devamla şunları kaydetti. ‘Maliye Müfettişlerinin denetimi sonrasında durum Polise bildirildi. İlk tespitlere göre açık olan 80-90 bin Türk Lirası civarında paranın daha çok artacağını düşünüyoruz. Bu olay sonrasında Başhekim kadrolu olan ve yıllardır tahsilat memurluğu yapan kişinin görev yerini değiştirdi. Ama ödül gibi bu kişiyi şoför yaptı. Bunun dışında kayıp olan bu faturaları arayıp sormayanMuhasebe Memurlarına hiçbir şey yapmadı.

YANGIN ÇIKTI FATURALAR YANDI

Hastanede Muhasebe Bölümü mezunu olan bayanlar var. Torpilli olmadıkları için başka bölümlerde çalıştırıyorlar. Tam anlamı ile hastanede büyük bir rezalet yaşanıyor. Kayıp fatura olayları bir ay önce patlak verdi ve hemen gecesi kayıt memurluğu yapan işçi M.Y isimli şahsın evinde sadece bir odada çıkan yangın sonrasında faturaların yandığı söylendi. Devlet Malı deniz yemeyen domuz misali senaryo hazırlanmış ve kayıp faturalar yandı para miktarı belli değil dendi.

5 FATURANIN PARASI APAR TOPAR YATIRILDI

Maliye Memurları dosyalarda geçmiş makbuzların kayıtlarına kadar baktı. Tam dört makbuzun parası hemen apar topar para bulunup muhasebeye yatırıldı. Muhasebede görevli muhasebe bölümü mezunu olmayan torpilli memurlar nasıl olurda dolan bir faturanın parasını almadan arka arkaya tam beş fatura daha verebiliyor? Ve yıllardır bu paraların akıbetini sormuyor? Muhasebe bölümü mezunu memurlar dilekçe vererek biz bu bölümde çalışmak istiyoruz demelerine karşın neden bu bölümde çalıştırılmıyor da muhasebe bölümü mezunu olmayan memurlar çalıştırılıyor? Soruşturma sürerken bu memurlar neden başka bölüme alınmadı? Diye soran ayni kaynaklar tam anlamı ile hastanede bir yönetim boşluğu yaşanıyor. Sağlık Bakanı olaya hemen el koyup gerekli değişikleri yapmalı ve bu düzene son vermelidir ifadesinde bulundu.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.